Σάββατο 6 Σεπτέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Τα εικονικά...

Γρηγοριάδης Κώστας

ΑΡΑΓΕ Η ΣΤΗΜΕΝΗ συγκέντρωση οπαδών του ΠΑΣΟΚ στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» αποτελεί την «ανάκτηση της αξιοπρέπειας» της Ελλάδας, που διαμήνυσε ο πρωθυπουργός από το βήμα της ΔΕΘ; 'Η, μήπως, η... αυθόρμητη υποδοχή του από στελέχη του ΠΑΣΟΚ στο «Βελίδειο» αποτελεί την περισσότερο αυθεντική απόδειξη;

Μάλλον λάθος χώρο και χρόνο διάλεξαν οι υπεύθυνοι να διοργανώσουν τη συγκέντρωση, αφού τα αεροδρόμια... θυμίζουν πολύ το πρόσφατο ξεπούλημα της «Ολυμπιακής Αεροπορίας». Τη δημόσια επιχείρηση που έχει καταγραφεί ως μνημείο μικροκομματικής εκμετάλλευσης.

Οσο για την ομιλία του στα εγκαίνια της ΔΕΘ μπορούμε εύκολα να ξεχωρίσουμε την αποστροφή του πρωθυπουργού σε «αιτήματα που δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα», όπως είπε. Μιλάμε για τον ορισμό της αυθαιρεσίας.

Γιατί, βέβαια, είναι πάγιο το πρόβλημα αυτής την κυβέρνησης να αντιλαμβάνεται μια διαφορετική πραγματικότητα από αυτή που ζει ο κόσμος και με βάση αυτήν να κρίνει τα «λογικά» και τα «παράλογα».

Πρέπει πάντως να το επισημάνουμε ότι η λέξη «ανάπτυξη» αναφέρθηκε τουλάχιστον 20 φορές από τον πρωθυπουργό. Μας το... ανέπτυξε επαρκώς το θέμα. Το σε ποιες τσέπες πάει βέβαια αυτή η «ανάπτυξη», δεν μπήκε στον κόπο να μας το αναφέρει.

ΠΑΝΕΥΤΥΧΕΙΣ οι Ελληνες πολίτες από το «κοινωνικό πακέτο» Σημίτη, σύμφωνα με δημοσκόπηση της «Μέτρον Ανάλυσις» που δημοσιεύεται σήμερα. Τι να κάνουν, μπορούν κι αλλιώς (οι πολίτες), όταν γίνονται τέτοια γκάλοπ;

Ας δοκιμάσουν οι εταιρίες αυτού του είδους να θέσουν το ερώτημα του αν επαρκούν τα μέτρα Σημίτη και η κυβερνητική πολιτική για να καλύψουν τις στοιχειώδεις καθημερινές τους ανάγκες και θα καταλάβουν τι εννοούμε...

Μόνο που ως γνωστόν οι δημοσκοπήσεις των γνωστών και μη εξαιρετέων εταιριών, δεν έχουν πρόθεση να καταγράψουν την πραγματικότητα. Να δημιουργήσουν πραγματικότητες θέλουν, παρά το γεγονός ότι όσο περισσότερο επιμένουν, τόσο λιγότερο αναξιόπιστες γίνονται.


Γρηγοριάδης Κώστας


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ