Τρίτη 27 Μάρτη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΜΕΤΩΠΟ ΑΓΩΝΑ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ
Αμεση αντίδραση με παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο

Το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών σε ανακοίνωσή του για το κούρεμα των «αποθεματικών» πανεπιστημίων και ΤΕΙ, καλεί σε παράσταση διαμαρτυρίας, την Παρασκευή στις 12 το μεσημέρι στο υπουργείο Παιδείας απαιτώντας:

  • «Ούτε ένα ευρώ των ΑΕΙ και ΤΕΙ στους καπιταλιστές δανειστές.
  • Οι όποιες απώλειες υπάρχουν από το "κούρεμα" των ομολόγων των ΑΕΙ και ΤΕΙ να πληρωθούν στο ακέραιο από το κράτος. Τώρα κονδύλι από το κράτος για ΤΕΙ.
  • Ούτε ένα ευρώ από την τσέπη μας για τις σπουδές μας.
  • Να ξεκουμπιστούν οι επιχειρήσεις από τις σχολές».

Το ΜΑΣ καλεί όλους τους φοιτητές και τους σπουδαστές «να προχωρήσουν σε έκτακτες γενικές συνελεύσεις συλλόγων, ετών, εργαστηρίων, εξαμήνων» για το θέμα. Στην ανακοίνωσή του αναφέρει χαρακτηριστικά: «Αφού οδήγησαν τις οικογένειές μας στη χρεοκοπία, μας φόρτωσαν το δυσβάσταχτο κόστος των σπουδών, μετέτρεψαν τα πτυχία σε κουρελόχαρτα διαβατήρια για την ανεργία και τους μισθούς - χαρτζιλίκι των 400 ευρώ, μείωσαν τους προϋπολογισμούς των ιδρυμάτων μέχρι και 60%, έκοψαν 80 εκατ. ευρώ από τις δαπάνες για την Παιδεία με το νέο μνημόνιο, τώρα, παίρνουν ό,τι έχει απομείνει αφού με το "κούρεμα" των κρατικών ομολόγων οι σχολές μας βρίσκονται στον αέρα και απειλείται ακόμα και η λειτουργία τους»!

Ανακοίνωση της ΔΗΠΑΚ

Η «Δημοκρατική Πανεπιστημονική Κίνηση» ΑΕΙ αναφέρει σε ανακοίνωσή της πως «το κούρεμα του χρέους αποδεικνύεται ότι είχε σαν στόχο τα αποθεματικά των Ασφαλιστικών Ταμείων και των Δημόσιων φορέων. Μετέτρεψε σε αέρα το 70% των καταθέσεων των δημόσιων φορέων, συμπεριλαμβανομένων πανεπιστημίων και ΤΕΙ, με αποτέλεσμα να κινδυνεύει να τιναχθεί στον αέρα κάθε λειτουργία τους». Αναφέρει συγκεκριμένα στοιχεία για την κατάσταση στα Ανώτατα Ιδρύματα, όπου οι προϋπολογισμοί είχαν μειωθεί πάνω από «πάνω από 50% με ιδιαίτερες επιπτώσεις στη φοιτητική μέριμνα και τις εργασιακές συνθήκες στα ΑΕΙ», ενώ «η κυβέρνηση χρησιμοποίησε εκβιαστικά τη χρηματοδότηση των ΑΕΙ, προκειμένου να επιβάλει τα αντιδραστικά της σχέδια».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Να τους χαλάσουμε τα σχέδια για την εφαρμογή του νόμου(13/5/2012)
Να καλυφθούν οι απώλειες πανεπιστημίων και ΤΕΙ(31/3/2012)
Δεν «κουρεύουμε» ούτε ένα ευρώ από τις ανάγκες μας(31/3/2012)
Δεν «κουρεύουμε» ούτε ένα ευρώ από τις ανάγκες μας(31/3/2012)
Αύριο η κινητοποίηση στο υπουργείο Παιδείας(29/3/2012)
«Νόμιμη» κλοπή και σε Πανεπιστήμια και ΤΕΙ με το PSI!(27/3/2012)

Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org