Τρίτη 27 Μάρτη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
Από μέρα σε μέρα
Συνταγή φτώχειας για το λαό...

Γρηγοριάδης Κώστας

ΟΧΙ ΠΩΣ ΔΕΝ ΤΟ είχαμε ...μαντέψει (δε χρειάζονται, άλλωστε, και ιδιαίτερες ικανότητες) αλλά κάπως το επιβεβαίωσε και ο υφυπουργός Οικονομίας, Π. Οικονόμου: Η κυβέρνηση σκέπτεται την κατάργηση όλων των φοροαπαλλαγών...

Θα τις αντικαταστήσει - λέει - από κάποια επιδόματα που φυσικά καμία σχέση δε θα έχουν ως δημοσιονομικό αποτέλεσμα. Δηλαδή, περαιτέρω επιβάρυνση για μισθωτούς και συνταξιούχους. Απλά πράγματα.

Επίσης, σκέπτονται - απλά δεν το λένε ακόμη - και την κατάργηση του αφορολόγητου και γενικώς οτιδήποτε ...ελαφρύνει κάπως τη λαϊκή επιβάρυνση.

Βλέπετε, οι επιδοτήσεις της «ανάπτυξης», δηλαδή το ζεστό χρήμα σε εφοπλιστές, βιομήχανους και τραπεζίτες από ...κάπου πρέπει να βγει. Μπορεί να δανείστηκαν 130 δισεκατομμύρια στις πλάτες του κοσμάκη αλλά ...δε φτάνουν.

Οσο για τους φορολογικούς συντελεστές όλων αυτών; Φυσικά, μειώνονται ολοένα και περισσότερο και η τάση είναι να ...εξαφανιστούν.

Αλλωστε, από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού ολοένα και δημοσιεύονται περισσότερα άρθρα από διάφορους «σούπερ οικονομολόγους» του Χάρβαρντ και άλλων σχετικών ιδρυμάτων, σχετικά με το πόσο έχει νόημα να φορολογούνται τα νομικά πρόσωπα....

Κι ως γνωστόν, σε καιρούς παγκοσμιοποίησης πρέπει όλα τα μονοπωλιακά κέντρα να είναι ...ανταγωνιστικά μεταξύ τους. Οπότε, ακόμη χαμηλότεροι μισθοί, λιγότεροι φόροι στο κεφάλαιο και μεγαλύτερη εκμετάλλευση. Ξεκάθαρη η συνταγή.

ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ θέλετε μια ακόμη πλευρά της ...«ανάπτυξης» ιδού: Ο Μ. Χρυσοχοΐδης δήλωσε ότι με τα κέντρα κράτησης μεταναστών (δηλαδή στρατόπεδα) θα δημιουργηθούν 1.000 θέσεις εργασίας!!!

Να υποθέσουμε ότι συνιστά μεγάλη πρόοδο το να αποκτήσει η χώρα 1.000 ακόμη δεσμοφύλακες; Είναι δείγμα προόδου και ευημερίας;


Παπαγεωργίου Βασίλης

Μόνο που δε μας είπαν πόσες χιλιάδες θέσεις εργασίας καταστρέφονται, όταν οι μετανάστες γίνονται αντικείμενο άθλιας εκμετάλλευσης από εταιρείες και πολυεθνικές που τους χρησιμοποιούν ως σύγχρονους σκλάβους για τη μεγιστοποίηση των κερδών τους...


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org