Τρίτη 27 Μάρτη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΣΤΗ «PHONEMARKETING»
Κλιμακώνουν, αντλώντας δύναμη από την αλληλεγγύη που μεγαλώνει

Νέα 48ωρη απεργία ξεκίνησαν σήμερα. Πορεία και εξόρμηση στους δρόμους της Νέας Ιωνίας έγινε το Σάββατο, με πρωτοβουλία της Λαϊκής Επιτροπής της περιοχής

Στιγμιότυπα από την κινητοποίηση στους δρόμους της Νέας Ιωνίας
Στιγμιότυπα από την κινητοποίηση στους δρόμους της Νέας Ιωνίας
Με 48ωρη απεργία σήμερα και αύριο συνεχίζουν τον αγώνα τους ενάντια στην εκ περιτροπής απασχόληση, του ενός 8ωρου τη βδομάδα (!), δηλαδή τη δουλειά με μισθό από 120 έως 160 ευρώ το μήνα (!!), οι εργαζόμενοι στην επιχείρηση «Phonemarketing» (τηλεφωνικό κέντρο στη Ν. Ιωνία). Την απόφαση για συνέχιση του αγώνα τους πήραν οι εργαζόμενοι (στη συντριπτική τους πλειοψηφία γυναίκες) στη χτεσινή γενική τους συνέλευση, ενώ με επιτυχία έδωσαν από το πρωί τη μάχη της απεργίας που είχαν αποφασίσει την περασμένη Παρασκευή.

Στο πλευρό τους, οι εργαζόμενοι έχουν όλες αυτές τις μέρες το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Τηλεπικοινωνιών - Πληροφορικής Ν. Αττικής (ΣΕΤΗΠ), αλλά και τη Λαϊκή Επιτροπή της περιοχής και των φορέων που συσπειρώνονται σε αυτήν. Υπενθυμίζεται ότι η εργοδοσία, αφού πρώτα για μήνες καθυστερούσε τα δεδουλευμένα στους εργαζόμενους, την προηγούμενη βδομάδα τούς εξόφλησε, για να τους καλέσει στην υπογραφή νέων συμβάσεων με 8ωρη απασχόλησή τους τη βδομάδα! Χτες, κατά τη διάρκεια της περιφρούρησης της απεργίας ξεχείλιζε η οργή και η αγανάκτηση των εργαζομένων - γυναικών που έλεγαν ότι είναι «θέμα αξιοπρέπειας να μη δεχτούμε αυτό που θέλει ο εργοδότης». «Πώς θα ζήσουμε με 150 ευρώ;», «πώς θα ταΐσουμε τα παιδιά μας;», έλεγαν χαρακτηριστικά. «Αυτά τα λεφτά είναι τα εισιτήρια, μια τυρόπιτα και ένας καφές», «τόσο καιρό να δουλεύεις απλήρωτη και να δανείζεσαι 50άρικο, 50άρικο για να πάρεις γάλατα για τα παιδιά σου;», ήταν η συζήτηση σε άλλο πηγαδάκι. Τα εργοδοτικά σχέδια σπρώχνουν σε απόγνωση περίπου 70 οικογένειες.


Τη στήριξη και συμπαράσταση στον αγώνα τους εξέφρασε ο Μ. Μπίκας, πρόεδρος του Συνδέσμου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ανωνύμων Εταιρειών και Γραφείων, ενώ πλήθος συνδικαλιστών από συνδικάτα της Αθήνας και τη Λαϊκή Επιτροπή της περιοχής βρέθηκαν από το πρωί στην περιφρούρηση της απεργίας. «Οι ζωές μας δεν είναι παιχνίδι στα χέρια της εργοδοσίας. Δεν μπορούμε να κάνουμε βήμα πίσω, συνεχίζουμε ενωμένοι και αποφασισμένοι τον αγώνα μας», ήταν το κάλεσμα που απηύθυνε ο Α. Περράκης, πρόεδρος του ΣΕΤΗΠ, μιλώντας στους απεργούς.

Γίνεται υπόθεση όλων των εργαζομένων της περιοχής

Το περασμένο Σάββατο, έγινε εξόρμηση ενημέρωσης του λαού της Ν. Ιωνίας και πορεία στους δρόμους της πόλης, από τα Συνδικάτα μαζί με τις απεργούς εργαζόμενες της εταιρείας, με πρωτοβουλία της Λαϊκής Επιτροπής της Ν. Ιωνίας. Η «Λαϊκή Επιτροπή» με τους φορείς που τη συγκροτούν: Παράρτημα Συνδικάτου Οικοδόμων Ν. Ιωνίας, Επιτροπές ΕΒΕ και Ανέργων, Γυναικών, Σωματεία Συνταξιούχων ΙΚΑ και ΤΕΒΕ, Παράρτημα ΕΣΥΝ, Σύλλογος Δασκάλων «Γ. Σεφέρης» και Συνδικάτο ΟΤΑ ενημέρωσαν κατ' αρχήν τον κόσμο στη λαϊκή αγορά και τους δρόμους της Ν. Ιωνίας και τον κάλεσαν να σταθεί στο πλευρό των απεργών γυναικών της επιχείρησης της «Phone-marketing» που βρίσκεται στη γειτονιά τους.

Για τον αντίχτυπο της πρωτοβουλίας, ο Κ. Μουρδουκούτας από τη «Λαϊκή Επιτροπή» υπογράμμισε ότι «φοβούνται γιατί βλέπουν πως από το μικρόκοσμο της επιχείρησης των 50, 60, 100 ατόμων, αυτό γίνεται υπόθεση χιλιάδων ανθρώπων και ό,τι γίνεται υπόθεση χιλιάδων μπορεί να είναι αποτελεσματικό και αυτό το αντιλαμβάνονται οι εργοδότες. Ταυτόχρονα, δίνει θάρρος και στους εργαζόμενους της γειτονιάς, που μπορεί να δουλεύουν κάπου αλλού, να πάρουν παράδειγμα να οργανώσουν τον αγώνα τους». Η Εβίτα, εργαζόμενη της επιχείρησης μας είπε στο «Ρ»: «Δεν είμαστε μόνοι μας, παίρνουμε δύναμη για παρακάτω, όσο δυναμώνουμε, βλέπουμε την ανησυχία της εργοδοσίας και την αντίδρασή της, με το να καλεί την Αστυνομία, με απειλές, προσπάθεια διάσπασης, το οτιδήποτε, δεν θα τα καταφέρει, είμαστε ενωμένοι, σημαντικό ότι είναι όλοι δίπλα μας».


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org