Τρίτη 27 Μάρτη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ
Ζητάει ... μελέτες για τις συνέπειες των μέτρων

Τη συνεργασία με πρόσωπα και κινήσεις που προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ επικύρωσε την Κυριακή η ΚΠΕ

Την έντονη ανησυχία του για την «πορεία της - ήδη καταρρακωμένης - οικονομίας» κατέθεσε στον πρωθυπουργό ο Αλ. Τσίπρας, κατά τη συνάντησή τους την περασμένη Παρασκευή, ανακυκλώνοντας τις γνωστές αυταπάτες για καπιταλιστική ανάπτυξη που θα ωφελήσει δήθεν και τους εργαζόμενους. Εξερχόμενος από το Μέγαρο Μαξίμου, ο επικεφαλής του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασε τη δυσφορία του για το γεγονός ότι δεν υπάρχει «κάποια έγκυρη, εμπεριστατωμένη μελέτη για τις επιπτώσεις αυτών των νέων μέτρων στην ελληνική οικονομία και στην κοινωνία», σαν να πρόκειται η έντασή τους να είναι το κριτήριο για το αν οι εργαζόμενοι θα αποδεχτούν ή θα απορρίψουν τα μέτρα που τους εξαθλιώνουν.

Την Κυριακή συνεδρίασε εκτάκτως και η ΚΠΕ του ΣΥΝ, προκειμένου να συζητήσει και να εγκρίνει την πρόταση του ΣΥΝ στη Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ - συνεδριάζει σήμερα - σε ό,τι αφορά στις συνεργασίες με δυνάμεις και πρόσωπα προερχόμενα απ' το χώρο του ΠΑΣΟΚ. Η ΚΠΕ του ΣΥΝ εισηγείται στον ΣΥΡΙΖΑ συνεργασία με δυνάμεις όπως η «Ενωτική Κίνηση», η «Κοινωνική Αριστερά», η ΕΔΗΚ κ.ά., αλλά και μεμονωμένα πρόσωπα, όπως η Σ. Σακοράφα, προερχόμενοι όλοι απ' το ΠΑΣΟΚ. Και για τίτλο του ψηφοδελτίου προτείνει «ΣΥΡΙΖΑ», με υπότιτλο «Ενωτικό Κοινωνικό Μέτωπο».

Την απόφαση καταψήφισε το «Αριστερό Ρεύμα». Επέκρινε θέσεις του ΣΥΝ, αναφέροντας ότι «στερούνται ουσιαστικής βάσης απόψεις που θεωρούν ότι η χώρα μπορεί εύκολα να απαγκιστρωθεί από τρόικα και μνημόνια μέσα από ένα "παιχνίδι" σκληρών διαπραγματεύσεων» και εξέφρασε την «ουσιώδη διαφωνία του με την άρον - άρον, προεκλογικού χαρακτήρα σύμπραξη με ορισμένες δυνάμεις και πρόσωπα που προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ», εστιάζοντας στο ότι η συνεργασία δεν έχει δοκιμαστεί, δε διαθέτει αξιοπιστία και φερεγγυότητα και δε βασίζεται σε ελάχιστες κοινές πολιτικές προγραμματικές θέσεις.


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org