Τρίτη 27 Μάρτη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ανακοίνωση των δυνάμεων του ΠΑΜΕ σε Υγεία - Πρόνοια

Συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ σε «Ευαγγελισμό» και Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο της αυριανής στάσης εργασίας

«Να δώσουμε μαζική, αγωνιστική απάντηση στη συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ - ΝΔ και την Ευρωπαϊκή Ενωση, που για τα κέρδη των επιχειρηματιών μάς έχουν οδηγήσει σε χρεοκοπία και μας καλούν και σε νέες θυσίες» τονίζει σε ανακοίνωσή του η Γραμματεία Υγείας - Πρόνοιας Αττικής του ΠΑΜΕ και καλεί στην αυριανή στάση εργασίας (10 π.μ. - 3 μ.μ.) στην οποία προχωρούν οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο σε Αττική και Θεσσαλονίκη, με αιχμή τις εξελίξεις και τα προβλήματα στα δημόσια νοσοκομεία.

Στην Αθήνα, το ΠΑΜΕ Υγείας - Πρόνοιας οργανώνει συγκέντρωση στην είσοδο του «Ευαγγελισμού», ώρα 11 π.μ., και πορεία προς τον Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ), μέσω της πλατείας Μαβίλη. Στη Θεσσαλονίκη, η Γραμματεία Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ Υγείας - Πρόνοιας, μαζί με τις Λαϊκές Επιτροπές Ανατολικής Θεσσαλονίκης, προγραμματίζουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 11.30 π.μ., έξω από το Ιπποκράτειο Νοσοκομείο.

Σε ανακοίνωσή της η Γραμματεία Υγείας - Πρόνοιας Αττικής του ΠΑΜΕ τονίζει μεταξύ άλλων: «Τα δημόσια νοσοκομεία, τα ασφαλιστικά ταμεία και ο Οργανισμός Εργατικής Κατοικίας υφίστανται άγρια λεηλασία των αποθεματικών και των καταθέσεών τους στις τράπεζες, λόγω της υποχρεωτικής μετατροπής τους σε κρατικά ομόλογα και του "κουρέματός" τους κατά 70%. Οι μεγάλες απώλειες των αποθεματικών των δημόσιων νοσοκομείων και προνοιακών ιδρυμάτων - σε συνδυασμό με τις δραστικές περικοπές της κρατικής χρηματοδότησης - θα αξιοποιηθούν για να επιταχυνθεί η πλήρης λειτουργία των δημόσιων μονάδων Υγείας - Πρόνοιας ως επιχειρήσεις». Ενώ το ΠΑΜΕ υπογραμμίζει: «Εχουμε ευθύνη να πάρουμε την υπόθεση στα χέρια μας. Να μην επιτρέψουμε την εφαρμογή των νέων νόμων, να αποτρέψουμε τα νέα μέτρα που θα έρθουν. Να καλέσουμε σε κοινό αγώνα τους ασθενείς και τις οικογένειές τους, τις Λαϊκές Επιτροπές, τα σωματεία και τις επιτροπές ανέργων των άλλων κλάδων, τους συλλόγους φοιτητών, τα σωματεία των αυτοαπασχολούμενων, τους γυναικείους συλλόγους, τα σωματεία των συνταξιούχων. Να γίνει το ζήτημα της Υγείας - Πρόνοιας υπόθεση του εργατικού και λαϊκού κινήματος». Καλώντας σε καταδίκη και απομόνωση όλων των συνδικαλιστικών δυνάμεων που χρόνια τώρα έβαζαν πλάτη στην προώθηση της αντιλαϊκής πολιτικής, το ΠΑΜΕ καλεί σε πάλη για:

  • Να μην περάσουν οι περικοπές του νέου μισθολογίου. Να επιστραφούν τα παρακρατηθέντα. Να δοθούν αυξήσεις σε όλους τους εργαζόμενους. Αμεση καταβολή των δεδουλευμένων (ώρες, εφημερίες). Να καταργηθούν τα χαράτσια.
  • Να μη συγχωνευτεί- καταργηθεί καμία κλινική, νοσοκομεία ή μονάδα του ΙΚΑ. Να μην απολυθεί κανένας εργαζόμενος. Να μονιμοποιηθούν όλοι οι επικουρικοί - συμβασιούχοι και οι εργαζόμενοι στους εργολάβους.
  • Κατάργηση των πληρωμών των ασθενών για φάρμακα, εξετάσεις, θεραπείες, νοσηλεία. Να μη μείνει κανένας άνεργος - ανασφάλιστος χωρίς πλήρη και δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για τον ίδιο και την οικογένειά του.
  • Αποκλειστικά δημόσιο δωρεάν σύστημα Υγείας - Πρόνοιας, με πλήρη χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό. Κατάργηση της επιχειρηματικής δράσης.
  • Να καλυφθούν άμεσα από το κράτος το 100% των απωλειών των δημόσιων νοσοκομείων, προνοιακών ιδρυμάτων και ασφαλιστικών ταμείων από το «κούρεμα».
  • Να μην αποχαρακτηρισθούν επαγγέλματα από τα Βαρέα - Ανθυγιεινά. Να επεκταθεί ο θεσμός σε όλους τους υγειονομικούς που δουλεύουν σε τέτοιες συνθήκες.
  • Να ληφθούν άμεσα μέτρα ανακούφισης των εργαζομένων που έχουν δάνεια. Να διαγραφούν τα χρέη από τα στεγαστικά δάνεια για απόκτηση πρώτης κατοικίας για όσους δεν έχουν να πληρώσουν.

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ