Τρίτη 27 Μάρτη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
Από μέρα σε μέρα
Θυμήθηκε... τον Οίκο Ναύτου

Δουλειά τους είναι να στηρίζουν το κεφάλαιο σε βάρος των εργαζομένων. Ομως, για να συνεχίσουν το έργο τους, εμφανίζονται ως υπερασπιστές των θυμάτων τους για να τσιμπήσουν ψήφους. Αυτή η διπλή ιδιότητα είναι χαρακτηριστικό των αστικών κομμάτων και των πολιτευτάδων τους.

Εξοχο παράδειγμα αποτελεί το κόμμα «Δημοκρατική Συμμαχία» της κυρίας εφοπλιστού Ντόρα Μπακογιάννη.

Στις 23 Μάρτη ένας βουλευτής του κόμματος αυτού δήλωσε: «Οσα συμβαίνουν στον Οίκο Ναύτου προσβάλλουν την αξιοπρέπεια πολιτών που έχουν με συνέπεια ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις τους, καθ' όλη την πορεία του εργασιακού τους βίου. Ο αρμόδιος υπουργός οφείλει να παρέμβει άμεσα, να βάλει τέλος στις εικόνες ντροπής που εκθέτουν τη χώρα μας διεθνώς και να δώσει λύση σε ένα πρόβλημα που προκαλεί αφάνταστη ταλαιπωρία στους ασφαλισμένους».

Πρόκειται για ρεσιτάλ υποκρισίας καθώς το ίδιο κόμμα, με πρώτη την Μπακογιάννη, βγήκε πρώτο πρώτο για να χτυπήσει την τελευταία απεργία των ναυτεργατών χρησιμοποιώντας ψέματα και συκοφαντίες. Ενα από τα θέματα της απεργίας ήταν και τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Οίκος Ναύτη, καθώς συρρικνώνεται σε τραγικό επίπεδο η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των ναυτεργατών.

Η αλήθεια είναι ότι για το κόμμα αυτό και τα άλλα κόμματα καρφί δεν τους καίγεται για τον Οίκο Ναύτη και για τα προβλήματα των εργαζομένων. Το αντίθετο, στηρίζουν το κεφάλαιο του οποίου είναι σάρκα από τη σάρκα του χτυπώντας τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα. Αλλά αξιοποιούν τα λαϊκά προβλήματα για να «πουλήσουν» τάχα φιλολαϊκή ευαισθησία για να χειραγωγήσουν το λαό και να ψηφοθηρίσουν. Να τους πληρώσει ο λαός τσακίζοντάς τους πολιτικά και με την ψήφο.


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org