Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 28 Μάρτη 2012 - αριθ. φύλλου: 11219

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Νέο μαχαίρι στις συντάξεις του ΟΑΕΕ

ΣΕΛ.  9
ΕΠΑΣ ΤΟΥ ΟΑΕΔ
Εκατοντάδες απλήρωτοι σπουδαστές - μαθητευόμενοι

ΣΕΛ.  3

ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ των υπερχρεωμένων λαϊκών νοικοκυριών

Επίκαιρη Ερώτηση του ΚΚΕ στη Βουλή

Το ΚΚΕ ζητά από την κυβέρνηση την άμεση λήψη συγκεκριμένων μέτρων για την προστασία και την οικονομική ανακούφιση των υπερχρεωμένων λαϊκών νοικοκυριών. Ζητά:

  • Διαγραφή των χρεών από τόκους.
  • Μείωση κατά 50% όλων των δανείων.
  • Αναστολή πληρωμής τους για τα επόμενα χρόνια για ανέργους, μικρομεσαίους αγρότες και εργαζόμενους με ετήσιο οικογενειακό εισόδημα κάτω από 50.000 ευρώ για τετραμελή οικογένεια.
  • Διαγραφή των δανείων που αφορούν στην απόκτηση πρώτης κατοικίας των λαϊκών οικογενειών που αδυνατούν να πληρώσουν και βρίσκονται κάτω από το όριο της φτώχειας.
  • Μείωση κατά 30% των χρεών των ΕΒΕ προς τις τράπεζες.
  • Μείωση κατά 30% των αγροτικών χρεών για τους φτωχούς αγροτοκτηνοτρόφους και τους ψαράδες.
  • Πάγωμα των δανείων για όσο διαρκεί η κρίση με παράλληλη διαγραφή τόκων και πανωτοκίων.

ΣΕΛ.  13

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΑ ΚΕΝΤΡΑ «ΕΡΜΗΣ» - «ΑΜΥΜΩΝΗ»
Να μην κλείσει κανένα Κέντρο Ειδικής Αγωγής

Δυναμική κινητοποίηση πραγματοποίησαν χτες εργαζόμενοι και φορείς, αποκλείοντας συμβολικά τη λεωφόρο Βουλιαγμένης, εκφράζοντας την αντίθεσή τους στο κλείσιμο των κέντρων ειδικής αγωγής «ΕΡΜΗΣ», «ΑΜΥΜΩΝΗ», στην εξαθλίωση των εργαζομένων και στα σχέδια εμπορευματοποίησης του παλιού αεροδρομίου στο Ελληνικό.


ΣΕΛ.  15

Υπάρχει άλλη λύση

Περίσσεψε χτες στα αστικά ΜΜΕ η υποκρισία και η τρομοκρατία στο λαό από τους μετανάστες στην Ελλάδα, προκειμένου να στηρίξουν την απόφαση για εγκλεισμό τους σε στρατόπεδα συγκέντρωσης από ΠΑΣΟΚ - ΝΔ και περιφερειάρχες τους, που πλειοδοτεί ο ΛΑ.Ο.Σ. Μίλησαν για υγειονομικές βόμβες. Δεν είπαν ότι ευθύνεται το κράτος που στοιβάζονται σε άθλια κτίρια ζώντας σε συνθήκες εξαθλίωσης χωρίς καμιά μέριμνα. Είπαν για εκρηκτική εγκληματικότητα, όταν εξαναγκάζονται σ' αυτό από οργανωμένες μαφίες Ελλήνων και αλλοδαπών μαζί. Δεν είπαν ότι είναι ξεκληρισμένοι λόγω ιμπεριαλιστικών πολέμων άνθρωποι του μόχθου. Και βεβαίως αποσιώπησαν την πρόταση του ΚΚΕ που την παραθέτουμε ολόκληρη ως κοινό πλαίσιο πάλης Ελλήνων και ξένων εργαζομένων. «Να ματαιωθούν τα σχέδια της κυβέρνησης για δημιουργία στρατοπέδων συγκέντρωσης μεταναστών. Να δημιουργηθούν ανθρώπινοι και αξιοπρεπείς ανοιχτοί και δημόσιοι προσωρινοί χώροι υποδοχής και φιλοξενίας μεταναστών-προσφύγων, όπου θα παρέχεται ιατροφαρμακευτική φροντίδα, δωρεάν σίτιση και στέγαση, διερμηνεία και νομική αρωγή. Να υπάρξει ειδική μέριμνα από κρατικούς φορείς για ανήλικους πρόσφυγες και μετανάστες, μητέρες και παιδιά, θύματα κυκλωμάτων διακίνησης ανθρώπων. Να δοθεί άσυλο ή προσωρινό ανθρωπιστικό καθεστώς στους πρόσφυγες και όσους προέρχονται από χώρες ιμπεριαλιστικής κατοχής ή εμφυλίων. Να δοθούν ταξιδιωτικά έγγραφα για όσους θέλουν να πάνε σε άλλο κράτος - μέλος της ΕΕ. Ανυπακοή στη Συνθήκη Σένγκεν και στον Κανονισμό Δουβλίνο ΙΙ της ΕΕ. Να σταματήσουν τα νέα μέτρα καταστολής μεταναστών στα σύνορα και η ανάθεση μέρους της φρούρησης των συνόρων στους μηχανισμούς της ΕΕ (FRONTEX, Ευρωπαϊκό Σύστημα Επιτήρησης των Συνόρων). Να σταματήσει η συμμετοχή της Ελλάδας στις ιμπεριαλιστικές αποστολές σε ξένες χώρες. Να νομιμοποιηθούν οι μετανάστες που ζουν κι εργάζονται στην Ελλάδα και να έχουν πλήρη εργατικά, κοινωνικά και δημοκρατικά δικαιώματα».



ΣΩΜΑ ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
Κυριαρχεί η ευέλικτη ανασφάλιστη εργασία

ΣΕΛ.  8
ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΟΙΚΟΤΡΟΦΕΙΑ ΚΑΙ ΞΕΝΩΝΕΣ
Απάνθρωπη απόφαση περικοπής συντάξεων

ΣΕΛ.  9
ΥΓΕΙΑ
Νέες κινητοποιήσεις αύριο

ΣΕΛ.  32
«ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑ»
Πέντε μήνες στο πόστο του αγώνα

ΣΕΛ.  16
«ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟ» ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ
Λεφτά υπάρχουν για τις επιχειρήσεις

ΣΕΛ.  13
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΠΑΣΟΚ - ΝΔ ενέκριναν τα στρατόπεδα συγκέντρωσης

ΣΕΛ.  23
ΑΠΕΣΤΑΛΜΕΝΟΣ ΤΩΝ ΗΠΑ
Διευθετήσεις για κοιτάσματα, αγωγούς και Ιράν

ΣΕΛ.  11
ΚΚΕ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ
Να καταργηθούν τα δίδακτρα στα δημόσια ΙΕΚ

ΣΕΛ.  3
ΠΑΣΟΚ - ΝΔ
Λεηλατούν μαζί το λαό

Την ώρα που ΝΔ - ΠΑΣΟΚ προεκλογικά κοκορομαχούν, μαζί λεηλατούν ασφαλιστικά ταμεία, νοσοκομεία και σχολές, ενώ ήδη έχουν συμφωνήσει για το νέο μετεκλογικό σφαγείο στους μισθούς, στις συντάξεις, στο Ασφαλιστικό. Ο λαός τώρα πρέπει να συμπορευτεί με το ΚΚΕ στους αγώνες και στις εκλογές, για να εμποδίσει και να ανατρέψει τη βάρβαρη πολιτική των κομμάτων της ΕΕ και της πλουτοκρατίας.


ΣΕΛ.  10

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ