Τρίτη 27 Μάρτη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ

Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Για τα κυκλώματα διαφθοράς

Τα αστικά μέσα ενημέρωσης έπιασαν δουλειά. Οποια πέτρα και να σηκώσουν ανακαλύπτουν σκάνδαλα, όπως ο Κολόμβος την Αμερική. Με περισσή υποκρισία καμώνονται τους έκπληκτους όταν δημοσιεύουν κατηγορίες και καταγγελίες για συντάξεις και επιδόματα «μαϊμού», για γιατρούς που τα «τσεπώνουν» και δίνουν χιλιάδες μέρες αναρρωτικής άδειας, για κυκλώματα που ληστεύουν το ΙΚΑ και άλλα τέτοια. Δε λέμε ότι αυτά δε συμβαίνουν. Ομως, πίσω απ' αυτήν την προπαγάνδα κρύβουν τις αιτίες όλων όσα συμβαίνουν. Μιλάνε για σκάνδαλα χωρίς να λένε ότι οι παροχές - «μαϊμού» και τα κυκλώματα τρέφονται από τις ίδιες τις κυβερνήσεις των ΠΑΣΟΚ και ΝΔ που δίδαξαν τη ρουσφετολογία, κρατώντας σε πολιτική ομηρία χιλιάδες λαϊκών ανθρώπων, προκειμένου να υφαρπάζουν ψήφους, εκμεταλλευόμενοι τα προβλήματα που γεννά η πολιτική τους. Αυτή η πολιτική εξέθρεψε τέτοια φαινόμενα.

Τώρα πάνε να αποπροσανατολίσουν με τους ελέγχους, αφενός για τις αιτίες των δραστικών αντιλαϊκών περικοπών σε Υγεία, Πρόνοια, Παιδεία, επιδόματα, συντάξεις κ.λπ., αφετέρου να καλλιεργήσουν αυταπάτες ότι το κράτος γίνεται δίκαιο, αφού «καθαρίζουν τη διαφθορά και τους διεφθαρμένους», συγκαλύπτοντας ότι η διαφθορά και τα σκάνδαλα είναι εγγενές χαρακτηριστικό του καπιταλισμού. Συγκαλύπτουν επίσης ότι τα μεγαλύτερα σκάνδαλα δεν είναι τα παράνομα αλλά τα νόμιμα. Γι' αυτά, δε θα δημοσιολογήσουν ποτέ τα αστικά ΜΜΕ. Δε θα βγάλουν μιλιά για το κεφάλαιο που καταληστεύει την εργατική τάξη. Σε κάθε αγώνα ενάντια στα μέτρα απαντούν: Μα το μέτρο είναι νόμιμο! Αλλά είναι νόμιμο ο κεφαλαιοκράτης να εξαθλιώνει τους εργαζόμενους. Πόσο νόμιμο είναι να επιβάλλουν μισθούς 300 ευρώ, διπλά και τριπλά χαράτσια, και την ίδια στιγμή να μειώνουν τη φορολογία του κεφαλαίου, να χαρίζουν δισεκατομμύρια ευρώ στους τραπεζίτες; Δεν είναι σκάνδαλο ότι τα δημόσια σχολεία είναι αναγκασμένα να πληρώνουν ΦΠΑ για το πετρέλαιο και οι εφοπλιστές να το παίρνουν αφορολόγητο;

Αυτά είναι τα μεγάλα σκάνδαλα, «νόμιμα», που συμπληρώνονται με τα σκάνδαλα που τα αστικά μέσα κάνουν πρωτοσέλιδα για να κρύψουν τα πρώτα και την ίδια τη διεφθαρμένη ταξική φύση του καπιταλισμού. Λέγανε πρόσφατα για δεκάδες εκατομμύρια που «έφαγε» ένα κύκλωμα στο ΙΚΑ, αλλά δε λένε τα δεκάδες δισεκατομμύρια ευρώ που φάγανε από τα αποθεματικά των Ταμείων οι κυβερνήσεις και το κεφάλαιο με την εισφοροδιαφυγή, την εισφοροαπαλλαγή, το τζογάρισμα, τα δομημένα ομόλογα και προσφάτως με το «κούρεμα».

Αλλά, γιατί τους έπιασε ο πόνος και μιλάνε τώρα τόσο πολύ για σκάνδαλα. Ακριβώς για να κρύψουν τα μεγάλα, το σκάνδαλο της ταξικής εκμετάλλευσης, να αποπροσανατολίσουν τον κόσμο. Εκλογές έρχονται... Να τους πείσουν πως όλα αυτά συμβαίνουν γιατί φταίνε κάποιοι επίορκοι και διεφθαρμένοι. Αλλά υπάρχουν και οι «έντιμοι». Που ξέρουν να κυβερνήσουν, να «βάλουν τάξη» και να κάνουν τάχα «ανθρώπινο» τον καπιταλισμό. Να αποπροσανατολίσουν από το γεγονός ότι αντεργατικά μέτρα θα συνεχίσουν να παίρνονται για πάνω από 30 χρόνια αν δεν τους βάλουμε φρένο. Ετσι θέλουν να προετοιμάσουν στις συνειδήσεις νέο χτύπημα των συντάξεων και των παροχών. Να κρύψουν όλα τα παραπάνω και να αποδώσουν την κακή κατάσταση των Ταμείων στα κυκλώματα και με πρόσχημα την αντιμετώπισή τους να πάρουν νέα πιο σκληρά μέτρα. Ας τους δώσουμε την απάντηση που τους πρέπει. Με ταξικούς ανειρήνευτους αγώνες να βάλουμε τέλος σε ό,τι αυτοί «αρχίζουν» και να πατάξουμε το σκάνδαλο της εκμετάλλευσης μια και καλή.



Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ