Τρίτη 27 Μάρτη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ο συκοφάντης Πάγκαλος

Στα γνωστά λημέρια της συκοφαντίας κατέφυγε για πολλοστή φορά ο Θ. Πάγκαλος, επιβεβαιώνοντας ότι η επίθεση στο ΚΚΕ με ψέματα γίνεται στη βάση σχεδίου από τη συγκυβέρνηση και τα κόμματά της και θα κορυφωθεί προεκλογικά. Σε συνέντευξη στη ΝΕΤ το περασμένο Σάββατο, αράδιασε μεταξύ άλλων και τις εξής ψευτιές: Οτι το ΚΚΕ «σταματάει τα πλοία, με φοιτητές και διάφορους αργόσχολους από τα γραφεία του, ενώ τα πληρώματα θέλουν να κάνουν το δρομολόγιο». Οτι στην πρόσφατη απεργία (που είχε κηρύξει η ΠΝΟ) «κατάλαβαν ότι δεν τραβούσε το πράγμα, υπήρχε γενική κοινωνική αποδοκιμασία και εξέγερση συγκεκριμένων φορέων, παραγωγών αγροτικών προϊόντων (...) και έτσι υποχώρησαν. Αλλά τη ζημιά τους την κάνανε». Δηλαδή, όπως ισχυρίστηκε, απέτρεψαν τουρίστες από το να κάνουν κράτηση για διακοπές στην Ελλάδα.

Οτι «κλείνοντας τα καράβια με ομάδες εγκαθέτων αυξάνουμε τους ανέργους» και ότι «εν πάση περιπτώσει θέλω τις απεργίες να τις κάνουν αυτοί που εργάζονται στο χώρο εργασίας, όχι να αποκλείουν το χώρο εργασίας ξενόφερτα κομματικά στοιχεία και συνεργεία, αυτό είναι απαράδεκτο και πρέπει να καταδικαστεί, αν θέλουμε να έχουμε δημοκρατία. Αν θέλουμε να έχουμε δικτατορία των κομματικών γραφειοκρατιών, τότε εντάξει, ας προχωρήσουμε στη μοίρα μας όπως έχει προδιαγραφεί»... Η αισχρότητά του έφτασε στο σημείο να ισχυριστεί ότι η πρόταση για άρση της ασυλίας της βουλευτού του ΚΚΕ Σ. Καλαντίδου αφορούσε την κατηγορία ότι «έδειρε μια γυναίκα που προσπάθησε να μπει σε ένα σούπερ μάρκετ που αυτή η βουλευτής με τους ομοίους της είχαν αποκλείσει»!

Καμιά πρωτοτυπία δεν διεκδικεί ο Πάγκαλος στον τρόπο με τον οποίο προσπαθεί να απαξιώσει τους εργατικούς αγώνες και να πλήξει το κύρος που απολαμβάνει το ΚΚΕ στην εργατική τάξη και το λαό. Οπως η ΝΔ, έτσι και το ΠΑΣΟΚ, επιχειρούν με τρόπο άθλιο να χρεώσουν στους εργαζόμενους και τις διεκδικήσεις τους την ανεργία, που είναι γέννημα - θρέμμα του καπιταλισμού και της πολιτικής που τον υπερασπίζεται. Οσο για τις γελοιότητες σχετικά με την απεργία των ναυτεργατών, όσο μεγαλύτερο είναι το ζόρι τους, τόσο φουντώνει και το ψέμα τους. Μιλάει για δημοκρατία ο πολιτικός εκπρόσωπος μιας τάξης που την έχει εξαλείψει ακόμα και τυπικά από τους χώρους δουλειάς, μεταξύ άλλων και από τα καράβια.

Οι ναυτεργάτες έχουν τρίψει τα χαρτιά της επιστράτευσης στα μούτρα τόσο της ΝΔ, όσο και του ΠΑΣΟΚ, με καθοριστική τη συμβολή των κομμουνιστών ναυτεργατών, των ταξικών σωματείων του κλάδου, συνολικά του ταξικού κινήματος. Οι ναυτεργάτες έχουν εμπνεύσει αγώνες και αλληλεγγύη, αφήνοντας παρακαταθήκη συνολικά στο κίνημα, που τους βάζει εμπόδια, τους καθυστερεί. Αυτό είναι που του πέφτει βαρύ του Πάγκαλου και της τάξης που υπηρετεί. Γι' αυτό το μίσος του για τους εργατικούς αγώνες, δεν μπορεί παρά να του βγαίνει με φαιδρότητες και συκοφαντία.


Π.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ