Τρίτη 27 Μάρτη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ - ΤΑΞΙΚΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ
Κατήγγειλαν την καταλήστευση του ΟΕΚ

Προκλητικός ο υπουργός Εργασίας υπερασπίστηκε την αρπαγή

Μαζική παρέμβαση στο υπουργείο Εργασίας πραγματοποιήθηκε την περασμένη Παρασκευή με πρωτοβουλία της Ομοσπονδίας Οικοδόμων Ελλάδας και τη συμμετοχή πολλών συνδικάτων της Αθήνας, καθώς και εργαζομένων και συνδικαλιστών του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας.

Η παρέμβαση που οργάνωσε η Ομοσπονδία Οικοδόμων ήταν μια πρώτη άμεση απάντηση στη «νόμιμη ληστεία» της περιουσίας των εργαζομένων, μετά το «κούρεμα» που υπέστησαν τα αποθεματικά του ΟΕΚ σε ποσοστό πάνω από 70%! Αντιπροσωπεία συνδικαλιστών της Ομοσπονδίας και άλλων συνδικάτων συναντήθηκε με τον υπουργό Εργασίας Γ. Κουτρουμάνη, ο οποίος για το ζήτημα του «κουρέματος» είπε ότι αυτό έγινε για να μη «χρεοκοπήσουμε». Σε ό,τι αφορά τη λειτουργία του ΟΕΚ, ο υπουργός δήλωσε ότι πρόθεση της κυβέρνησης είναι να «συνεχιστούν» τα προγράμματα.

Υπενθυμίζεται, ωστόσο, ότι παρά τη μεταφορά αρμοδιοτήτων, εργαζομένων και περιουσίας ΟΕΚ και ΟΕΕ στον ΟΑΕΔ, ο Οργανισμός δεν αναλαμβάνει πλέον κανένα νέο πρόγραμμα και καμία νέα παροχή παρά μόνο τη συνέχιση λειτουργίας των βρεφονηπιακών σταθμών, καθώς και τα προγράμματα και τις υποχρεώσεις των Οργανισμών που βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη.

Μετά το τέλος της συνάντησης, ο Γ. Πάσουλας, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Οικοδόμων ενημέρωσε τους συγκεντρωμένους και κατήγγειλε ότι οι εργαζόμενοι δε φέρουν καμία ευθύνη για την κρίση, για την οποία σήμερα πληρώνουν, προκειμένου να διασωθούν οι βιομήχανοι και τα κέρδη τους. Σε ό,τι αφορά τα περί «προθέσεων» για συνέχιση των προγραμμάτων ο Γ. Πάσουλας σημείωσε ότι τίποτα δε θα προχωρήσει, κανένα πρόγραμμα δε θα εφαρμοστεί, «χωρίς τη δική μας πάλη».

  • Ανακοίνωση - καταγγελία για τη ληστεία των αποθεματικών του ΟΕΚ, των νοσοκομείων και άλλων Οργανισμών εξέδωσε το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Αγρινίου.

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ