Τρίτη 27 Μάρτη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κραδασμοί και κόντρες στη ΔΗΜΑΡ

Κύμα αποχωρήσεων από στελέχη και μέλη που αντιδρούν στη συνεργασία με τους διαγραμμένους από το ΠΑΣΟΚ

Τη συγκρότηση κοινοβουλευτικής ομάδας ανακοίνωσε χτες η ΔΗΜ.ΑΡ. που συγκέντρωσε τον απαιτούμενο αριθμό (10) βουλευτών μετά την προσχώρηση σ' αυτήν έξι διαγραμμένων απ' το ΠΑΣΟΚ. Πρόκειται για τους Βασίλη Οικονόμου, Οδυσσέα Βουδούρη, Γιάννη Μιχελογιαννάκη, Γιώργου Παπαμανώλη, Γιάννη Αμοιρίδη και Ηλία Θεοδωρίδη. Οπως είπε ο Φ. Κουβέλης «η συνεργασία αυτή έρχεται να καταγράψει την κοινή επιδίωξη για μια αριστερά κυβερνώσα».

Η απόφαση αυτή οδήγησε σε παραίτηση τρία μέλη της ΚΕ (Θ. Αθανασίου, ο οποίος αποχώρησε απ' το κόμμα συνολικά, Ν. Σταματάκης και Στ. Νιώτη), η ΝΕ Πιερίας διαλύθηκε, καθώς παραιτήθηκαν όλα τα μέλη της, στελέχη απ' τις Κυκλάδες επίσης αποχώρησαν μαζικά, ενώ έντονες αντιδράσεις υπήρξαν στο Ηράκλειο Κρήτης και σε άλλες περιφερειακές οργανώσεις. Δυσφορία εκφράζεται από στελέχη του κόμματος στην Αθήνα για τη συμμετοχή στο ψηφοδέλτιο του Μ. Γιομπαζολιά και για τις θέσεις που έχει εκφράσει εναντίον των μεταναστών.

Η Στ. Νιώτη κατήγγειλε στην επιστολή παραίτησής της ότι στη ΔΗΜ.ΑΡ., με ευθύνη του προέδρου της και της ηγετικής ομάδας, αναδεικνύεται ως κυρίαρχη πολιτική διαδικασία ο παραγοντισμός και πως το κόμμα έχει μετατραπεί σε χώρο υποδοχής παραγόντων του ΠΑΣΟΚ, γνωστών για τον πολιτικό αριβισμό τους ή χώρο στάθμευσης βουλευτών που δε βρίσκουν θέση στα ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ.

Ο Ν. Σταματάκης, αιτιολογώντας την παραίτησή του (και από μέλος του κόμματος) έκανε λόγο για μετατροπή της ΔΗΜΑΡ «σε ένα ακόμη κόμμα της "κεντροαριστεράς" και του "κυβερνητισμού"». Ο Θ. Αθανασίου κάνει λόγο στην επιστολή παραίτησής του για κόμμα που «με την κατάλληλη και πρόθυμη συνδρομή των ΜΜΕ καθιερώθηκε ως μια εκλογικευμένη δυνητικά κυβερνητική δύναμη με προοπτική συγκυβέρνησης με το ΠΑΣΟΚ».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ