Τρίτη 27 Μάρτη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Καμιά εμπλοκή στα σχέδια των ιμπεριαλιστών

Παρέμβαση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του Κόμματος Σπ. Χαλβατζή στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής

Την ανησυχία του ΚΚΕ για περαιτέρω εμπλοκή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς τυχοδιωκτισμούς στην ευρύτερη περιοχή, μετέφερε χτες ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Σπ. Χαλβατζής στον υπουργό Αμυνας Δ. Αβραμόπουλο, κατά τη διάρκεια ενημέρωσης που έκανε ο τελευταίος στην Επιτροπή Εξωτερικών και Αμυνας της Βουλής για θέματα εξωτερικής πολιτικής.

Ο Σπ. Χαλβατζής επικαλέστηκε δηλώσεις του προέδρου των ΗΠΑ Μ. Ομπάμα από τις οποίες προκύπτει ότι γίνονται ετοιμασίες για στρατιωτική επίθεση στο Ιράν, καθώς και τα όσα είπε ο Γ. Παπανδρέου από την Τουρκία ότι «οι αλλαγές στη Συρία είναι αναπόφευκτες». Για μια ακόμα φορά, εξέφρασε την αντίθεση του ΚΚΕ στις αποστολές ελληνικών στρατευμάτων στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις του ΝΑΤΟ και της ΕΕ και ζήτησε να γυρίσουν πίσω οι Ελληνες στρατιωτικοί.

Ο Δ. Αβραμόπουλος επί της ουσίας επιβεβαίωσε το βάθεμα της ελληνικής εμπλοκής στα ιμπεριαλιστικά σχέδια για την ευρύτερη γειτονιά μας, με το πρόσχημα ότι η Ελλάδα στηρίζει τον «εκδημοκρατισμό» των χωρών της Μ. Ανατολής και ζητάει «σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων». Επικαλέστηκε ακόμα «τις συμβατικές υποχρεώσεις της χώρας» για να δικαιολογήσει τη συμμετοχή στους κατοχικούς στρατούς. Για το Ιράν, αρκέστηκε για τα μάτια του κόσμου να πει ότι η συμμετοχή της χώρας «σε επεκτατική πολιτική δεν πρόκειται ποτέ να συμβεί».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ