Τρίτη 23 Μάρτη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
Ο λαός να σπάσει τις αλυσίδες

"25 Μάρτη 1821 - 25 Μάρτη 1999. Κοινός εχθρός ο ιμπεριαλισμός και το ντόπιο κατεστημένο", καταγγέλλει η ΝΕ Πιερίας του ΚΚΕ και καλεί το λαό να αντιδράσει ΤΩΡΑ

Με αφορμή την εθνική επέτειο της 25ης Μάρτη και συνεχίζοντας την προσπάθεια ενημέρωσης του λαού της περιοχής ενάντια στα σχέδια των ιμπεριαλιστών να ματοκυλίσουν εκ νέου τα Βαλκάνια, η ΝΕ Πιερίας του ΚΚΕ επιχειρεί μια προσέγγιση στα κοινά σημεία της οθωμανικής και της σύγχρονης ΝΑΤΟικής κατοχής της χώρας μας. Σε προκήρυξη που κυκλοφόρησε πλατιά, μέσα από εξορμήσεις στις πόλεις και τα χωριά του νομού, αναφέρει:

"Γιορτάζουμε σήμερα, την επανάσταση του 1821, όταν μια χούφτα Ελληνες, ξεσηκώθηκαν ενάντια στην Οθωμανική αυτοκρατορία. Οι αγωνιστές του 1821 είχαν να αντιμετωπίσουν μεγάλες δυσκολίες. Είχαν απέναντί τους όχι μόνο τους Οθωμανούς, αλλά και το ελληνικό κατεστημένο, που ή συνεργαζόταν με τους εχθρούς ήσυμβούλευε να "κάτσουν στο σπίτι τους φρόνιμα". Το ευρωπαϊκό κατεστημένο εκείνης της εποχής ("Ιερή Συμμαχία") καταδίκασε την επανάσταση του 1821.

Σήμερα μπορεί να μην έχουμε τον Οθωμανό δυνάστη και τον Ελληνα Τσιφλικά. Εχουμε, όμως, τον Αμερικάνο Ιμπεριαλιστή. Η Ελλάδα έχει μετατραπεί σε ένα ξένο στρατόπεδο, σε μια κατεχόμενη χώρα. Η κυβέρνηση Σημίτη, με τη συμφωνία της ΝΔ, διατηρεί τις ξένες βάσεις και δημιουργεί νέες (Λιμάνι Λιτοχώρου). Βάζει δηλαδή, νέες αλυσίδες στη χώρα μας.

Η περιοχή του Λιτοχώρου μετατρέπεται σε ορμητήριο ενάντια στους λαούς των Βαλκανίων. Αμερικανοί και Γερμανοί μπαινοβγαίνουν όποτε θέλουν, προσβάλλοντας κάθε έννοια εθνικής ανεξαρτησίας και αξιοπρέπειας. Οι περισσότεροι τοπικοί άρχοντες σιωπούν ή υποστηρίζουν την Αμερικάνικη κατοχή της χώρας μας. Τα μεγάλα λόγια του παρελθόντος, τους έχουν τελειώσει. Μην περιμένετε τίποτα από αυτούς. Είναι μόνο για δεξιώσεις και παρελάσεις. Η μόνη ελπίδα βρίσκεται στο λαό, σε ΣΑΣ. Μόνο ο λαός μπορεί να "ξεπλύνει" αυτή την εθνική ντροπή.

Γι' αυτό λέμε: Ενώστε τη φωνή σας με τους 2.000 ανθρώπους που διαδήλωσαν στο Λιτόχωρο, ενάντια στην κατασκευή του Λιμανιού του ΝΑΤΟ. Πριν να είναι αργά. Πριν χτυπήσει ο πόλεμος και τη δική μας πόρτα".


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ