Τετάρτη 27 Σεπτέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΣΟΚ
Αύριο το ΕΓ για τα... κότερα

Ες αύριον τα σπουδαία... Κάπως έτσι περιέγραφαν την κατάσταση που επικρατεί στο ΠΑΣΟΚ, οι εμπλεκόμενοι και μη στην υπόθεση με τα... κότερα, που ταλανίζει από την προηγούμενη βδομάδα το κυβερνών κόμμα. Και αυτό γιατί αύριο θα συνεδριάσει, τελικά, το ΕΓ του ΠΑΣΟΚ, αφού ο Κ. Σκανδαλίδης επιδίωξε και πέτυχε τη μετάθεσή του (επρόκειτο να συγκληθεί σήμερα) μετά τη γνωστοποίηση της πρόθεσης του Θ. Πάγκαλου να μην παραστεί, αφού... θυμήθηκε ότι σήμερα θα βρίσκεται στη Σαντορίνη για ένα συμπόσιο, όπου θα μετέχουν οι ομόλογοί του της ΕΕ...

Για το θέμα της μετάθεσης της συνεδρίασης του ΕΓ ρωτήθηκε χτες και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ο οποίος δήλωσε ότι «πράγματι, ο κ. Πάγκαλος συμμετέχει σε μία συνάντηση υπουργών Πολιτισμού στη Σαντορίνη, η οποία ήταν προγραμματισμένη, εδώ και πολύ καιρό, από την εποχή που ήταν υπουργός Πολιτισμού η κα Παπαζώη. Κρίθηκε, λοιπόν - συνέχισε ο Δ. Ρέππας - ότι θα έπρεπε, ενόψει της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής, η συνεδρίαση του Εκτελεστικού Γραφείου να γίνει με την παρουσία όλων των μελών. Γι' αυτό, ακριβώς, έγινε αυτή η χρονική μετάθεση».

Σε ό,τι αφορά τη χτεσινοβραδινή συνάντηση του Κ. Σημίτη με τον Κ. Σκανδαλίδη, ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ επιβεβαίωσε τη μετάθεση της σύγκλησης του ΕΓ, ενώ -όπως είπε- η συνεδρίαση της ΚΕ του κόμματος θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή. Για το περιεχόμενο της συνομιλίας του με τον πρωθυπουργό δεν προέβη σε κανένα σχόλιο. Πάντως πληροφορίες αναφέρουν ότι ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ εμφανίστηκε «αμετακίνητος» στην απαίτησή του να υπάρξει «ηθική αποκατάστασή του», να εμφανιστεί ο Θ. Πάγκαλος στο ΕΓ και να δώσει εξηγήσεις για όσα είπε, ενώ εξέφρασε στον Κ. Σημίτη και τη θέση πως η συμβίωση με τον Θ. Τσουκάτο στη Χαρ. Τρικούπη είναι αδύνατη, μετά τις εναντίον διαρροές εκ μέρους του στενού συνεργάτη του πρωθυπουργού.

Ο Κ. Σημίτης από την πλευρά του αναζητά εκείνη την «επιθετική κίνηση», που, όπως αναφέρουν συνεργάτες του, θα δώσει τη δυνατότητα για «υπέρβαση της κρίσης» που έχει προκληθεί και θα περιορίσει τους κινδύνους να κλιμακωθεί αυτή στη συνεδρίαση της ΚΕ. Στην κατεύθυνση αυτή συνεχίζονται οι επαφές του πρωθυπουργού με πρωτοκλασάτα στελέχη (χτες είδε την Β. Παπανδρέου), ενώ πληροφορίες έκαναν λόγο και για τηλεφωνική του επικοινωνία με τον Α. Τσοχατζόπουλο.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
«Φυγή» διά της αντιλαϊκής οδού...(2000-10-24 00:00:00.0)
«Κότερα», ναυάγιο, «διαπλοκή»: «Ουδέν πρόβλημα»!(2000-10-05 00:00:00.0)
Ακόμα ...αρμενίζουν(2000-09-26 00:00:00.0)
Οι "λιστομαχίες" ολοκληρώθηκαν(1999-03-30 00:00:00.0)
Διαμάχη για τον Α. Παπανδρέου(1996-03-23 00:00:00.0)
Ολοι μαζί για την προώθηση της κυβερνητικής πολιτικής(1996-01-24 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ