Τετάρτη 27 Σεπτέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Αλληλοαναιρούμενες θέσεις

Τάσεις... ανορθολογισμού και... σύγχυσης εννοιών φαίνεται πως έχει προκαλέσει η αντι-Μιλοσεβιτσική υστερία, που έχει κυριαρχήσει στις ηγεσίες της Δύσης. Για να γίνουμε περισσότερο κατανοητοί, σας παραθέτουμε τα βασικά και, ταυτόχρονα, αλληλοαναιρούμενα στοιχεία των ανακοινώσεων της ΕΕ και των εκπροσώπων της.

«Είναι σαφές πως ο σερβικός λαός ψήφισε για την άνοιξη, ύστερα από έναν μακρύ πολιτικό χειμώνα», υπογραμμίζει στην ανακοίνωσή του ο Κρις Πάτεν, αρμόδιος για τις εξωτερικές υποθέσεις επίτροπος και απαιτεί από τον Μιλόσεβιτς, «να σεβαστεί το εκλογικό αποτέλεσμα». Την ίδια στιγμή, η ΕΕ δηλώνει ευθέως, ότι δε γνωρίζει το εκλογικό αποτέλεσμα - και πώς μπορούσε να συμβαίνει διαφορετικά, άλλωστε... - και καταγγέλλει, ότι έγινε τεράστια νοθεία, αφήνοντας στον «αέρα», αν θα αναγνωρίσει, τελικά, τη νομιμότητα των εκλογικών διαδικασιών, ακόμη και αυτών των εκλογών.

Εχουμε, δηλαδή, μια ΕΕ να πανηγυρίζει για τη νίκη του εκλεκτού της, σε μια εκλογική μάχη, της οποίας όχι μόνο δε γνωρίζει το αποτέλεσμα, αλλά την καταγγέλλει και ως νόθα...

Σκέτη τρέλα...


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ