Τετάρτη 27 Σεπτέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Θέλουν «νικητή» τη νέα τάξη!

Μόνο όσοι εθελοτυφλούν ή αυτοί που είναι τυφλωμένοι από αντισερβικό μίσος και υστερία δεν μπορούν να διακρίνουν ότι οι εκλογές στη Γιουγκοσλαβία χρησιμοποιούνται απροκάλυπτα από τις ΗΠΑ και την ΕΕ, για να επιτύχουν ό,τι δεν πέτυχαν με τον περσινό βρώμικο πόλεμο και τους δολοφονικούς βομβαρδισμούς. Οι επεμβάσεις που κλιμακώθηκαν αρκετούς μήνες πριν, φθάνουν τώρα στο αποκορύφωμά τους με στόχο να βγάλουν από τις κάλπες αυτό που από τα πριν οι ίδιοι είχαν «ψηφίσει»! Από την αρχή ήταν ξεκάθαρο ότι ελάχιστα ενδιέφερε τους ιμπεριαλιστές η ετυμηγορία του γιουγκοσλαβικού λαού. Ο,τι και να ψήφιζε ο γειτονικός λαός, οι ΑμερικανοΝΑΤΟικοί είχαν ήδη αναδείξει το «νικητή», την επιβολή της νέας τάξης και στη Γιουγκοσλαβία. Αν δεν επιτευχθεί αυτός ο στόχος δεν πρόκειται να «ησυχάσουν» και βέβαια θα χρησιμοποιήσουν όλα τα μέσα που έχουν στη διάθεσή τους.

Πριν ακόμα ψηφίσει ο γιουγκοσλαβικός λαός είχαν φροντίσει να καλλιεργήσουν το παραμύθι για «νοθεία», ώστε να μπορούν ανενόχλητα να αμφισβητήσουν το όποιο ανεπιθύμητο αποτέλεσμα. Μιλούσαν για «νοθεία» και «αλλοίωση της λαϊκής ετυμηγορίας» και την ίδια στιγμή, όπως αποκάλυψε η «Ουάσιγκτον Ποστ», μόνο οι ΗΠΑ έχουν διαθέσει 77 εκατ. δολάρια για να «βοηθήσουν» την αντιπολίτευση στη Σερβία. Φυσικά η «βοήθεια» δεν περιορίστηκε εκεί. Οι Αμερικανοί έθεσαν στη διάθεση της αντιπολίτευσης εταιρίες δημοσκοπήσεων, εκπαίδευσαν στελέχη της, χρηματοδότησαν και εξόπλισαν κομματικά γραφεία με κάθε σύγχρονο επικοινωνιακό μέσο. Ενας ποταμός δολαρίων διοχετεύτηκε επίσης σε συνδικαλιστικές και φοιτητικές οργανώσεις ακόμα και σε συγκροτήματα χέβι- μέταλ μουσικής! Από τη στιγμή, όμως, που κανείς δεν αμφισβήτησε - απλά γιατί δεν υπάρχει «πάτημα» - την εγκυρότητα και τη δημοκρατικότητα των εκλογών, μπήκε σε εφαρμογή το δεύτερο μέρος του σχεδίου επέμβασης, δηλαδή η ανακήρυξη του «νικητή» και του «ηττημένου», χωρίς να περιμένουν να «μιλήσουν» οι κάλπες. ΗΠΑ, ΕΕ, Γερμανία, Ιταλία, Γαλλία, Βρετανία, έσπευσαν να συγχαρούν τον Κοστούνιτσα και ανακήρυξαν τον Μιλόσεβιτς ηττημένο των εκλογών! Η προπαγάνδα περί «νοθείας» ξεχάστηκε γιατί είναι οξύμωρο και παράλογο μέσα από νόθες εκλογές να βγαίνει νικητής ο εκπρόσωπος της αντιπολίτευσης! Ομως δε σταματούν εδώ. Παίρνουν όλα τα μέτρα για να επιβάλουν τη δική τους βούληση στο γιουγκοσλαβικό λαό. Από προχτές έχουν αρχίσει ΝΑΤΟικά γυμνάσια στην Αδριατική με τη συμμετοχή 15 πλοίων, ενώ θα ακολουθήσουν και ρουμανοβουλγαρικά γυμνάσια στο Δούναβη. Επίσης μόλις προχτές η αμερικανική Βουλή των Αντιπροσώπων ψήφισε νομοσχέδιο με το οποίο επιτρέπει την οικονομική βοήθεια ύψους 500 εκατ. δολαρίων στα κόμματα της αντιπολίτευσης της Σερβίας και της φιλοδυτικής κυβέρνησης του Μαυροβουνίου. Ταυτόχρονα ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ αναρωτήθηκε δήθεν αφελώς πως «το ερώτημα είναι εάν ο Μιλόσεβιτς θα αναγνωρίσει τη βούληση του λαού»!

Ηκυβέρνηση Σημίτη, η οποία τώρα προσποιείται ότι τάχα περιμένει τη βούληση του γιουγκοσλαβικού λαού, έχει εμπλακεί μέχρι το λαιμό στην πρωτοφανή αυτή επέμβαση στη Γιουγκοσλαβία. Είναι φανερό ότι αυτό που περιμένει είναι, να ανακαλύψει τα προσχήματα που θα της επιτρέψουν να ανακηρύξει «νικητή», όποιον χρίσουν οι ΗΠΑ και η ΕΕ. Και βέβαια να συνεχίσει τη συμμετοχή της στις νέες ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις που βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη. Σε αυτές ακριβώς τις επεμβάσεις ο ελληνικός λαός αντιστέκεται και αξιώνει να αφεθεί πραγματικά ελεύθερος ο γιουγκοσλαβικός λαός, να χαράξει το δρόμο, που ανταποκρίνεται στα συμφέροντά του.


Παναγιώτης ΚΑΚΑΛΗΣ

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Προσωρινό εκλογικό αποτέλεσμα(2011-12-10 00:00:00.0)
Επεμβάσεων συνέχεια(2001-09-12 00:00:00.0)
Μιλούν για ανασυγκρότηση αυτοί που έσπειραν την καταστροφή(2000-11-16 00:00:00.0)
Σε ρόλο «τροπαιούχου»!(2000-10-07 00:00:00.0)
ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ(1998-01-01 00:00:00.0)
Αιφνιδίασε ο Ολυμπιακός(1997-06-07 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ