Τετάρτη 27 Σεπτέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΩΣΤΑΣ ΑΛΥΣΑΝΔΡΑΚΗΣ
Να προστατευθούν τα καμένα δάση στην Αρκαδία

Σχετική Ερώτηση κατέθεσε στην Επιτροπή ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ

Τον κίνδυνο να αλλάξει η χρήση γης για τα πανέμορφα δάση που κάηκαν στην Αρκαδία και να καταλήξουν σε βοσκότοπους ή οικοδομήσιμες περιοχές, επισήμανε σε Ερώτηση που κατέθεσε στην Επιτροπή ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, Κώστας Αλυσανδράκης.

Στην Ερώτησή του τονίζει ότι σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται να ενταχθούν στο Εθνικό Κτηματολόγιο πολλές από τις περιοχές που κάηκαν από τις πρόσφατες πυρκαγιές στην Αρκαδία και ιδιαίτερα στην επαρχία της Μαντινείας όπου βρίσκεται στο ιστορικό, πανέμορφο και μοναδικό ελατόδασος, που σύμφωνα με τη μυθολογία ήταν κατοικία του θεού Πάνα. Το δάσος αυτό του Μαινάλου υπέστη σοβαρές καταστροφές που επηρέασαν το οικοσύστημα και χρειάζεται άμεσα μέτρα αποκατάστασης και αναδάσωσης. Τα ίδια προβλήματα ένταξης στο Εθνικό Κτηματολόγιο αντιμετωπίζονται και για άλλες περιοχές που κάηκαν από τις πρόσφατες πυρκαγιές, όπως στην περιοχή της Γορτυνίας και της ορεινής Κυνουρίας.

Ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ ερωτά την Επιτροπή τι μέτρα πρόκειται να λάβει, ώστε να προστατευτούν τα καμένα δάση, να προχωρήσει η διαδικασία αναδάσωσης, να μην αλλάξει η χρήση γης, ιδιαίτερα για τις περιοχές που συμπεριλαμβάνονται στο πρόγραμμα NATURA 2000, όπως το δάσος του Μαινάλου.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ