Τετάρτη 27 Σεπτέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Στη Βουλγαρία ο Ελληνας ΥΠΕΘΑ

Θα παρακολουθήσει την άσκηση της «Πολυεθνικής Ταξιαρχίας»

Για διήμερη επίσκεψη έφθασε χτες στη Βουλγαρία ο υπουργός Εθνικής Αμυνας της Ελλάδας, Ακης Τσοχατζόπουλος, επικεφαλής αντιπροσωπείας ανώτερων αξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων.

Ο Α. Τσοχατζόπουλος, ο υπαρχηγός του ΓΕΕΘΑ αντιναύαρχος Αντώνιος Αντωνιάδης και τα υπόλοιπα μέλη της ελληνικής αντιπροσωπείας θα παρακολουθήσουν την πρώτη άσκηση της πολυεθνικής ταξιαρχίας, με επιτελείο στη Φιλιππούπολη, την οποία δημιούργησαν εδώ και δύο χρόνια εφτά χώρες της Νοτιοανατολικής Ευρώπης.

Η άσκηση με κωδική επωνυμία «Seven Stars» (Εφτά Αστρα) θα πραγματοποιηθεί σήμερα στο στρατιωτικό πεδίο «Κορέν» κοντά στην πόλη Χάσκοβο στη ΝΑ Βουλγαρία παρουσία του Βούλγαρου προέδρου Πέταρ Στογιάνοφ, υπουργών Αμυνας και επιτελαρχών από την Αλβανία, τη Βουλγαρία, την Ελλάδα, την Ιταλία, την ΠΓΔΜ, τη Ρουμανία και την Τουρκία. Στην άσκηση «Εφτά Αστρα» παίρνουν μέρος στρατιωτικές μονάδες από τις χώρες αυτές, συμπεριλαμβανομένου και τάγματος του Στρατού Ξηράς της Ελλάδας.

Ο Ελληνας υπουργός παρακάθησε σε επίσημο δείπνο, το οποίο έδωσε προς τιμήν του στην πόλη Χισάργια ο Βούλγαρος ομόλογός του, Μπόικο Νόεφ, χτες το βράδυ.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ