Τετάρτη 27 Σεπτέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Σήμερα η εκδήλωση για την ίδρυση του ΕΑΜ

Τιμάται, στις 6 μ.μ., στο Πεδίον του Αρεως (Αγαλμα Αθηνάς), η 59η επέτειος της ίδρυσής του 

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αντιστασιακών Οργανώσεων (ΠΟΑΟ), οι οργανώσεις ΠΕΑΕΑ - ΠΕΣΑΘΕΑ - ΠΕΑΦΕ - ΠΕΑΥΕΑ - ΠΣΑΜΑ - ΠΕΕΠΠ - ΠΕΑΤΑΘ - Αεροπόρων, που συγκροτούν την Ομοσπονδία, πραγματοποιεί σήμερα εκδήλωση τιμής για την 59η επέτειο της ίδρυσης του ΕΑΜ. Στην εκδήλωση, που θα γίνει στις 6 το απόγευμα, στο Πεδίον του Αρεως (Αγαλμα Αθηνάς), καλούνται να συμμετάσχουν όλοι οι αγωνιστές και φίλοι της Εθνικής Αντίστασης, όλοι οι Ελληνες πατριώτες.

Το πρόγραμμα

Η εκδήλωση θ' ανοίξει με τη Χορωδία της ΠΕΑΕΑ, που θα τραγουδήσει αντάρτικα τραγούδια. Θα ακολουθήσουν χαιρετισμοί από εκπροσώπους της ΚΝΕ και του Πολιτιστικού Συλλόγου Απογόνων και Φίλων της ΕΑ και του ΔΣΕ, ενώ την κεντρική ομιλία θα κάνει ο λογοτέχνης Βασίλης Λιόγκαρης. Θα ακολουθήσει η έγκριση ψηφίσματος.

Το δεύτερο μέρος καλύπτεται από καλλιτεχνικό πρόγραμμα - που θα αρχίσει στις 7 μ.μ. - και θα παρουσιαστεί από το Σύλλογο Φαρακλάδων «Εύγερος» Κεφαλονιάς, με τη Χορωδία και Μαντολινάτα, υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Παναγιώτη Μπαρμπάτη και το συγκρότημα παραδοσιακών χορών, με διδασκαλία της Χριστίνας Λυκούδη.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ