Τετάρτη 27 Σεπτέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Φακελώνει ακόμα η ΕΥΠ

Καταγγελίες βουλευτή του ΠΑΣΟΚ

Παρακολουθήσεις δημοκρατικών πολιτών από την ΕΥΠ, καταγγέλλει ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Α. Χρυσανθακόπουλος, με Ερώτησή του προς την υπουργό Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης.

Συγκεκριμένα, αναφέρει ότι η ΕΥΠ διατηρεί φακέλους δεδομένων και προσωπικών στοιχείων δημοκρατικών πολιτών και ορισμένων πολιτικών, μεταξύ των οποίων και φακέλους του Βάσου Λυσσαρίδη με κωδικό αριθμό «Λ 00381» και του δημοσιογράφου Περικλή Κοροβέση με κωδικό αριθμό «Κ 000678». Ο βουλευτής ζητάει να κατατεθούν οι φάκελοι αυτοί στη Βουλή, καταγγέλλοντας ότι σε αυτά τα στοιχεία των φακέλων έχουν πρόσβαση οι χώρες της Συνθήκης Σένγκεν.

Παράλληλα, καταγγέλλει ότι η ΕΥΠ έχει αναθέσει το έργο των τηλεφωνικών υποκλοπών που πραγματοποιούνται για λόγους εθνικής ασφαλείας σε ισραηλινή εταιρία, ενώ αφήνει υπονοούμενα για το ρόλο του σημερινού διοικητή της ΕΥΠ Π. Αποστολίδη, αφού, όπως αναφέρει, προωθήθηκε το 1973 στην ελληνική Πρεσβεία της Λευκωσίας από τον τότε δικτάτορα Ιωαννίδη μαζί με άλλους διπλωμάτες έμπιστους στη χούντα «για να καταλυθεί η Κυπριακή Δημοκρατία και να επιβληθούν τα σχέδια διχοτόμησης».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ