Τετάρτη 27 Σεπτέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Αντιδράσεις για την «υπογραφή» Καραμανλή

Οι πρώτες δημόσιες διαφωνίες βουλευτών για την κίνηση του Κ. Καραμανλή να υπογράψει στο κείμενο της Εκκλησίας για το δημοψήφισμα, έρχονται να επιβεβαιώσουν το σοβαρό εσωκομματικό πρόβλημα της ΝΔ που θα αναδειχτεί εντονότερα μπροστά στο συνέδριο. Αν και η συντριπτική πλειοψηφία των βουλευτών επικροτεί την ενέργεια του Κ. Καραμανλή, δεν έλειψαν και ορισμένοι που αντέδρασαν, δημιουργώντας εικόνα αντιπαράθεσης και γι' αυτό το ζήτημα.

Συγκεκριμένα, η Μαριέττα Γιαννάκου σε συνέντευξή της στην ιντερντετική πύλη του «Φλας» κράτησε αποστάσεις λέγοντας, «προσωπικά δε θεωρώ ότι αφορά τη θρησκευτική συνείδηση η καταγραφή σε ένα κρατικό έγγραφο του θρησκεύματος του ατόμου». Ταυτόχρονα, υποστήριξε ότι η στάση του προέδρου της ΝΔ δε «συνιστά κομματική γραμμή».

Περισσότερο ξεκάθαρος ο ευρωβουλευτής Κ. Χατζηδάκης, σε συνέντευξή του στο «Φλας», είπε ότι ο ίδιος δεν προτίθεται να υπογράψει γιατί «δεν μπορεί ζητήματα που άπτονται ανθρωπίνων δικαιωμάτων να αποφασίζονται με δημοψηφίσματα από τους πολλούς».

Από την πλευρά της η Ντ. Μπακογιάννη, σε συνέντευξή της στον ίδιο ραδιοσταθμό, απέφυγε να αποσαφηνίσει τη θέση της, επικαλούμενη ότι «οι πολιτικοί έχουν το δικαίωμα να μη δημοσιοποιούν ορισμένα θέματα», προφανώς για να μπορεί να κρατά ανοιχτές γέφυρες και με τα «δύο στρατόπεδα». Χτες, όμως, η Ντ. Μπακογιάννη, ανακοίνωσε ότι προχωρεί στη δημιουργία ενός «κέντρου» παραγωγής πολιτικής στη μνήμη του Π. Μπακογιάννη. Στόχος αυτής της «δεξαμενής σκέψης», όπως διευκρίνισε η ίδια, είναι να «μαζέψει και επεξεργαστεί νέες προτάσεις και ιδέες» μέσα από ένα «κέντρο», το οποίο «δεν έχει παρωπίδες», επειδή τάχα δε θα ανήκει επίσημα στο κόμμα της ΝΔ. Η παρουσίαση του ΔΣ του «Κέντρου», το οποίο θα είναι συνδεδεμένο με ανάλογα του εξωτερικού, θα γίνει στα τέλη Νοέμβρη. Σε κάθε περίπτωση, είναι προφανές, ότι πρόκειται για ένα ακόμα βήμα στην αυτόνομη πορεία της πρώην υπουργού και εργαλείο για την υλοποίηση των αρχηγικών σχεδίων της.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ