Παρασκευή 12 Μάρτη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Διαψεύδονται οι φήμες για τη ζωή του

Διαψεύστηκαν τελικά οι φήμες που είχαν κυκλοφορήσει περί θανάτου του Κούρδου ηγέτη Αμπντουλάχ Οτσαλάν, μετά την επίσκεψη που του έκανε χτες στη φυλακή ένας από τους συνηγόρους του. Οπως είπε ο Αχμέτ Ζεκί Οκτσούογλου είναι καλά και σε καλή πνευματική κατάσταση. "Η υγεία του, είπε, είναι καλή. Δεν υπάρχει πρόβλημα υγείας. Ψυχολογικά είναι πολύ καλύτερα". Και πρόσθεσε: "Ασφαλώς υπάρχουν ακόμη ορισμένα προβλήματα, τα οποία πρέπει να προωθήσουμε προς τις αρχές... η συνομιλία μας παρακολουθείτο". Ο Οκτσούογλου σκοπεύει, όπως είπε, να επισκέπτεται τον πελάτη του δύο φορές τη βδομάδα.

Οι τουρκικές δυνάμεις ασφαλείας ανακοίνωσαν χτες ότι σκότωσαν είκοσι αντάρτες του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν κατά τη διάρκεια συγκρούσεων που σημειώθηκαν στα νοτιοανατολικά της χώρας. Στις ίδιες συγκρούσεις σκοτώθηκαν και δύο στρατιώτες. Οπως ανακοινώθηκε στο Ντιγιαρμπακίρ, οι σφοδρότερες συγκρούσεις σημειώθηκαν στην περιοχή Σάσον της επαρχίας Μπατμάν, όπου σκοτώθηκαν 15 άντρες του PKK και δύο κυβερνητικοί στρατιώτες. Κυβερνητικές δυνάμεις σκότωσαν επίσης τρεις αντάρτες στην περιοχή Τσίζρε, κοντά στα σύνορα της Τουρκίας με τη Συρία και το Ιράκ. Η Τουρκία έχει καλέσει τους Κούρδους αντάρτες να παραδοθούν στο πλαίσιο μιας σχεδιαζόμενης μερικής αμνηστίας.

Εκρηξη βόμβας χωρίς θύματα σημειώθηκε αργά προχτές το βράδυ στο χώρο στάθμευσης εμπορικού κέντρου στην Κωνσταντινούπολη και άλλος ένας μηχανισμός εξουδετερώθηκε από πυροτεχνουργούς της αστυνομίας, μόλις λίγες ώρες μετά την έκρηξη βόμβας σε ταξί, από την οποία σκοτώθηκε ένα άτομο και τραυματίστηκαν άλλα οκτώ, μετέδωσε το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων "Ανατολή". Πρόκειται για τη δέκατη τέταρτη έκρηξη βόμβας που σημειώνεται από την ημέρα που συνελήφθη ο Κούρδος ηγέτης Αμπντουλάχ Οτσαλάν. Αγνωστοι εκτόξευσαν επίσης αυτοσχέδιες βόμβες σε ένα δημοτικό λεωφορείο και σε μια τράπεζα στην Κωνσταντινούπολη. Πυρπολήθηκε ακόμη ένα αυτοκίνητο που ήταν σταθμευμένο στην αυλή ενός σχολείου. Αν και οι υποψίες για τη φονική έκρηξη έπεσαν αμέσως στους Κούρδους αντάρτες, η αριστερίστικη οργάνωση "Απελευθερωτικός Στρατός Τούρκων Εργατών και Αγροτών" (ΤΙΚΚΟ) τηλεφώνησε στις τουρκικές εφημερίδες και ανέλαβε την ευθύνη. Η μαοϊκή αυτή οργάνωση πιστεύεται ότι ευθύνεται και για τη βομβιστική ενέργεια που είχε σημειωθεί την περασμένη βδομάδα με παγιδευμένο αυτοκίνητο στην κεντρική Τουρκία και είχε ως συνέπεια το θάνατο τριών ανθρώπων και τον τραυματισμό του περιφερειακού κυβερνήτη.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Μήνυμα Οτσαλάν για εκεχειρία(2013-03-22 00:00:00.0)
Συνεχίζονται οι συγκρούσεις στρατού - PKK(2003-01-30 00:00:00.0)
"Σταματούν" οι επιθέσεις αυτοκτονίας(1999-07-14 00:00:00.0)
Το ΡΚΚ προειδοποιεί για "ολοκληρωτικό πόλεμο"(1999-06-12 00:00:00.0)
Εκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου στην Τουρκία(1999-03-06 00:00:00.0)
Συνέχεια στο... σίριαλ Οτσαλάν(1998-10-24 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ