Παρασκευή 12 Μάρτη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ
"Εκσυγχρονισμό" ονομάζουν τη διάλυση του ΙΓΜΕ και του ΕΟΜΜΕΧ

Τα άρθρα του νομοσχεδίου του υπουργείου Βιομηχανίας για ...τον "εκσυγχρονισμό" - όπως αποκαλείται η διάλυση - του ΙΓΜΕ και του ΕΟΜΜΕΧ, απασχόλησαν χτες την Ολομέλεια της Βουλής.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης των άρθρων, ο βουλευτής του ΚΚΕ, Σταύρος Παναγιώτου,επισήμανε για μια φορά ακόμα ότι το ΚΚΕ τάσσεται κατά της ουσίας του νομοσχεδίου, που είναι ουσιαστικά η διάλυση του ΙΓΜΕ και του ΕΟΜΜΕΧ. Ιδίως μάλιστα για τον δεύτερο οργανισμό σημείωσε ότι στερείται των περιφερειακών του οργάνων την ίδια ώρα που δεν υπάρχουν αντίστοιχοι μηχανισμοί στήριξης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων στην περιφέρεια. Σημείωσε επιπροσθέτως ότι "οι αιτίες για τα προβλήματα που παρουσιάζει ο ΕΟΜΜΕΧ οφείλονται στις πολιτικές που ασκήθηκαν και στις διοικητικές πρακτικές που εφαρμόστηκαν".

Ιδιαίτερα πάντως στάθηκε ο βουλευτής του ΚΚΕ στο θέμα του προσωπικού των οργανισμών. Επί της ουσίας ζήτησε να μην επέλθουν βλαπτικές μεταβολές στο προσωπικό και εφόσον θα υπάρξει θέμα μετάταξής του σε άλλες θέσεις του δημόσιου ή ευρύτερου δημόσιου τομέα, αυτές να μην είναι προσωρινές ή σε προσωρινό κλάδο. Παράλληλα πρότεινε "να ισχύσει σύστημα μορίων για τα κριτήρια που λαμβάνονται υπόψη στην περίπτωση υποβολής περισσοτέρων της μιας αιτήσεως προτίμησης στην ίδια θέση", καθώς και να δοθεί "η δυνατότητα αλλαγής φορέα και κύριας ασφάλισης όχι μόνο επικουρικής".


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ