Παρασκευή 12 Μάρτη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΙΕΡΙΑ
Πατριωτισμός σημαίνει πάλη, αντίσταση, ρήξη

Μεγάλη πολιτική συγκέντρωση του ΚΚΕ χτες το βράδυ στο Λιτόχωρο

Σε συγκέντρωση καταδίκης της κυβερνητικής πολιτικής και έκφρασης της αγανάκτησης ενάντια στα σχέδια των σύγχρονων μακελάρηδων των λαών που χρησιμοποιούν τη γη των ηρωικών αγώνων και θυσιών του ΔΣΕ για την προώθηση των δολοφονικών τους σχεδίων, μετατράπηκε η πολιτική συγκέντρωση του ΚΚΕ που έγινε χτες το βράδυ στο Λιτόχωρο,με κεντρική ομιλήτρια την βουλευτή του Κόμματος Μαρία Μπόσκου.

Λίγα χιλιόμετρα πιο πέρα από την παραλία της Γρίτσας, όπου το ΝΑΤΟ αποφάσισε να εγκαταστήσει ένα μόνιμο προγεφύρωμα των δυνάμεών του προς τα Βαλκάνια, δημιουργώντας ένα μεγάλο ΝΑΤΟικό λιμάνι, λίγο πιο πέρα από όπου την περασμένη Δευτέρα έκαναν απόβαση Αμερικανοί πεζοναύτες, οι κάτοικοι του Λιτόχωρου έστειλαν και πάλι το δικό τους μήνυμα αντίστασης και αγώνα, διατρανώνοντας την απόφασή τους να μην επιτρέψουν την εφαρμογή των ιμπεριαλιστικών σχεδίων.

Στην κεντρική πλατεία του Λιτόχωρου, στη συγκέντρωση του ΚΚΕ, αντάμωσαν πολλοί και δεν ήταν όλοι κομμουνιστές. Συμφώνησαν όμως όλοι όταν η Μ. Μπόσκου δήλωνε πως "ο τόπος έχει ανάγκη από άλλη πορεία κόντρα στις επιδιώξεις του κεφαλαίου και του ιμπεριαλισμού. Και αυτός ο δρόμος μπορεί να ανοίξει μόνο με τη συγκρότηση ενός παλλαϊκού μετώπου πάλης, με την αποφασιστική ενίσχυση του ΚΚΕ".

Η βουλευτής του ΚΚΕ μίλησε για τον πατριωτισμό και πώς αυτός πρέπει να εκδηλωθεί σήμερα: "Πατριωτισμός σημαίνει πάλη, αντίσταση και ρήξη με την ΕΕ και την ΟΝΕ, ρήξη με το ΝΑΤΟ. Δεν μπορεί να λέγεσαι πατριώτης και να μην αντιδράς στο ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου, στο σάρωμα των εργασιακών κατακτήσεων, στο ξεκλήρισμα της αγροτιάς, και τόσα άλλα που επιβάλλει η πορεία προς την ΟΝΕ. Δεν μπορεί να λέγεσαι πατριώτης και να μην αντιδράς στην προσπάθεια παρουσίασης του κουρδικού λαού ως τρομοκράτη ή να μη λες κουβέντα για τη σύγχρονη κατοχή στην οποία βρίσκεται η περιοχή μας ενόψει της επέμβασης των ΝΑΤΟικών δυνάμεων στη Γιουγκοσλαβία".

Το δίλημμα που έθεσε προς τον λαό ήταν σαφές: "Ο ελληνικός λαός δεν έχει να διαλέξει ανάμεσα σε δυνάστες, αλλά ανάμεσα στο δίλημμα ραγιαδισμός ή αγώνας, αντίσταση ή υποταγή". Και η βουλευτής του ΚΚΕ κάλεσε τους εργαζόμενους, όλο το λαό, να συμβάλουν με το ΚΚΕ στη συγκρότηση ενός πλατιού λαϊκού μετώπου πάλης και προοπτικής, ενός μετώπου, όπου - όπως είπε - "χωρούν όλοι όσοι θέλουν να παλέψουν ενάντια στα μονοπώλια και στον ιμπεριαλισμό, όλοι όσοι θέλουν την οργή και αγανάκτηση να τη μετατρέψουν σε δράση, αντίσταση, προοπτική. Δεν υπάρχει ελπίδα και προοπτική χωρίς το ΚΚΕ, δίχως την κοινή δράση με τους κομμουνιστές και τις κομμουνίστριες".

Οι συγκεντρωμένοι στο τέλος έκαναν πορεία στους δρόμους του Λιτόχωρου, διαδηλώνοντας την αντίθεσή τους στα σχέδια των Αμερικανονατοϊκών.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ