Παρασκευή 12 Μάρτη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΑ
Αγωνιστικά "υποδέχτηκαν" τον πρωθυπουργό

Αγωνιστική υποδοχή επιφύλαξαν χτες οι εργαζόμενοι και οι κάτοικοι των Ανω Λιοσίων, του Ζεφυρίου και του Μενιδίου στον πρωθυπουργό, Κώστα Σημίτη. Παρά την ισχυρή αστυνομική δύναμη, οι κάτοικοι και οι εργαζόμενοι συγκεντρώθηκαν στη διασταύρωση των οδών Λιοσίων - Φυλής και Μεγαρίτου, πενήντα μόλις μέτρα από το Πάρκο Πόλης, όπου η δημοτική αρχή των Ανω Λιοσίων έστησε την προεκλογικού τύπου φιέστα, με πρωταγωνιστή τον πρωθυπουργό.

"ΟΧΙ στον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση της ΟΝΕ, της λιτότητας, της ανεργίας και της "νέας τάξης πραγμάτων"", "Οι ιμπεριαλιστές τη Γη ξαναμοιράζουν, με των λαών το αίμα τα σύνορα χαράζουν", ήταν τα συνθήματα που βροντοφώναξαν οι εργαζόμενοι και οι κάτοικοι των περιοχών. Περικυκλωμένοι από τρεις διμοιρίες ΜΑΤ, οι εργαζόμενοι και οι μαζικοί φορείς διεκδίκησαν την παρουσία τους στο χώρο, καθώς οι αστυνομικές δυνάμεις προσπάθησαν επανειλημμένα να τους απωθήσουν. Παράλληλα, υπενθύμισαν στους αρμόδιους πως εκεί που χτες μιλούσε ο πρωθυπουργός, ακριβώς πριν ένα χρόνο οι βάρκες του στρατού απεγκλώβιζαν τους κατοίκους, επειδή η περιοχή είχε πλημμυρίσει λόγω των ανεκπλήρωτων έργων της κυβέρνησης.

"Οι "σοσιαλιστές" περικυκλώνουν τους εργαζόμενους που αντιστέκονται στην πολιτική της κυβέρνησης. Ο πρωθυπουργός πρέπει να καταλάβει πως με φιέστες δε θα περάσει αυτή η πολιτική", τόνισε ο Γ. Παπαναής, πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων στους Δήμους Ανω Λιοσίων - Καματερού. Και κατήγγειλε τον δήμαρχο Α. Λιοσίων Ν. Παπαδήμα ότι τις προηγούμενες μέρες άσκησε πιέσεις και εκβίασε εργαζόμενους στο δήμο για να συμμετάσχουν στη συγκέντρωση.

Οι κάτοικοι και οι εργαζόμενοι στη συνέχεια πραγματοποίησαν πορεία στους δρόμους της πόλης, που είχε κατακλυστεί από πανό και μεγάφωνα, τα οποία καλωσόριζαν τον πρωθυπουργό, αντιδρώντας έτσι στην προσπάθεια της δημοτικής αρχής να ανατρέψει το αρνητικό κλίμα που έχει δημιουργηθεί για την κυβέρνηση. Να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια της πορείας η παρουσία της Αστυνομίας ήταν κάτι παραπάνω από ασφυκτική, αφού δεν επέτρεπε στους διαδηλωτές να παρεκκλίνουν στο ελάχιστο απ' το κλοιό της.

"Πάντα όταν ο λαός διαμαρτύρεται έχουμε μεγάλες δυνάμεις καταστολής. Οι δυνάμεις αυτές μαζί με τη δημοτική αρχή της πόλης κάνουν ό,τι είναι δυνατόν για να προβάλουν ένα έργο της κυβέρνησης, που έχει να κάνει με την παράδοση του Οτσαλάν στους Τούρκους, με την υποταγή στους Αμερικάνους. Αυτά ήρθε να πει προφανώς ο πρωθυπουργός για να δείξει την "υπερηφάνειά" του στον ελληνικό λαό", υπογράμμισε ο Αντώνης Χοροζάνης,επικεφαλής της ΝΑΣ Δυτικής Αττικής.

Σχολιάζοντας την έντονη αστυνομική παρουσία ο Αλ. Κατσούλης,πρόεδρος του Συνδικάτου Οικοδόμων Μενιδίου, επισήμανε ότι από προχτές το βράδυ έχει δοθεί το σύνθημα από το δήμο και την Αστυνομία να μην επιτρέψουν στους πολίτες που έχουν αντίθετη άποψη απ' την κυβέρνηση να πλησιάσουν στο χώρο της συγκέντρωσης, παρουσιάζοντας έτσι το απόλυτα "εκσυγχρονιστικό" της πρόσωπο.

Ελβετία - κατά τον Κ. Σημίτη - η Δυτική Αττική

Τη "μαγική εικόνα" μιας περιοχής της Αθήνας, που ούτε από φωτογραφίες δεν έχει δει, περιέγραψε χτες ο πρωθυπουργός Κ. Σημίτης σε μια "προεκλογικού τύπου" ομιλία του, κατά την επίσκεψή του στα Ανω Λιόσια στην πλατεία "Πάρκο της Πόλης".

"Η Ελλάδα δεν είναι πλέον μια χώρα στις παρυφές της Ευρώπης, ξεκίνησε την ομιλία του ο Κ. Σημίτης, αλλά μια χώρα που πλησιάζει το κέντρο της".

Αυτό, προφανώς, αποτελεί έργο της κυβέρνησής του, το οποίο - κατά τα λεγόμενά του - δε διακρίνεται, καθώς "βρισκόμαστε σε μια περίοδο όπου η πολιτική ένταση κυριαρχεί στον τόπο, ιδίως με αφορμή την υπόθεση Οτσαλάν. Δεν πρέπει, είπε ο πρωθυπουργός, να παρασυρθούμε από μια μονόπλευρη θεώρηση του τι συμβαίνει στη χώρα".

Από κει και πέρα στην ομιλία του ο Κ. Σημίτης μίλησε σε χρόνο μέλλοντα: "Με την είσοδό μας σε λίγο στη ζώνη του ΕΥΡΩ, είπε ο πρωθυπουργός, θα κάνουμε ένα ακόμη αποφασιστικό βήμα προς τη σταθερότητα, την ανάπτυξη και την κοινωνική δικαιοσύνη".

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο Κ. Σημίτης είπε πως "όλοι μαζί, κυβέρνηση, λαός, Τοπική Αυτοδιοίκηση και πολίτες πιστέψαμε ότι μπορούμε να αλλάξουμε τη μοίρα αυτού του τόπου, να δώσουμε πνοή, ζωή και ανάπτυξη στα Ανω Λιόσια και τους όμορους δήμους".

Ισχυρίστηκε πως η πολιτική της κυβέρνησης άλλαξε τη μοίρα των Δυτικών Συνοικιών!

"Ποιος μπορούσε να φανταστεί, είπε ο Κ. Σημίτης, πριν λίγα χρόνια ότι η ανεργία που έφτανε στην περιοχή το 40%, θα μειώνονταν στο 8%. Ποιος θα μπορούσε να φανταστεί ότι οι περιουσίες σας θα αποκτούσαν σημαντική αξία μέσα από την αναβάθμιση του περιβάλλοντος και την αναστροφή των όρων, που είχαν καταδικάσει σε κακοδαιμονία την περιοχή;".

Είπε και άλλα πολλά για την περιοχή ο πρωθυπουργός, παρουσιάζοντας τα "επιτεύγματα" της κυβέρνησής του. Για να καταλήξει παρουσιάζοντας τους ευσεβείς του πόθους: "Γι' αυτό, κατέληξε, στις εκλογές του 2000 ο ελληνικός λαός θα δώσει και πάλι την πλειοψηφία στο ΠΑΣΟΚ"...

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
«Θέλουμε ζωή χωρίς χωματερή»(2005-11-03 00:00:00.0)
Συνεχίζεται ο αγώνας για να φύγει η χωματερή(2005-06-28 00:00:00.0)
Στο πλευρό των γονιών τους και οι μαθητές(2003-12-20 00:00:00.0)
Κινητοποιήσεις για να φύγει η χωματερή(2003-01-09 00:00:00.0)
Δεν έφερε τίποτα καινούριο(1997-02-13 00:00:00.0)
Θα μετακομίσει ο πρωθυπουργός;(1997-02-13 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ