Παρασκευή 12 Μάρτη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Οι "υπηρεσίες" του συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ

Είναι ολοφάνερο ότι το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, που γίνεται σε λίγες μέρες, θα προσφέρει δύο "υπηρεσίες": Πρώτον, θα "νομιμοποιήσει" και καθαγιάσει την αντιλαϊκή επέλαση της κυβέρνησης τα τρία προηγούμενα χρόνια και θα δώσει το "πράσινο φως" για εντατικοποίηση των ρυθμών της νεοφιλελεύθερης λαίλαπας, στο όνομα του "υπέρτατου εθνικού στόχου", της ένταξης στην ΟΝΕ. Στο ίδιο πλαίσιο θα δώσει συγχωροχάρτι στην πολιτική της υποτέλειας και υποταγής στη "νέα τάξη πραγμάτων", στο όνομα του "ρεαλισμού" και της εξυπηρέτησης των "εθνικών συμφερόντων".

Δεύτερον, το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ θα γίνει ο τόπος και ο θεσμός όπου θα γίνει το ξεκαθάρισμα των εσωκομματικών λογαριασμών, το μοίρασμα των ρόλων και των πόστων εξουσίας, ενώ, όπως είναι αναμενόμενο, θα επιβεβαιωθεί η "κυριαρχία Σημίτη".

Με άλλα λόγια, το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ θα επιβεβαιώσει πανηγυρικά ότι το κυβερνών κόμμα είναι ένα κόμμα στυγνός διαχειριστής των πιο σκληρών νεοφιλελεύθερων επιλογών, ένα κόμμα που στρέφεται κατά των συμφερόντων της πλειοψηφίας του λαού, ένα κόμμα που υπηρετεί πιστά και με πάθος τις εντολές και τα συμφέροντα της πλουτοκρατίας, ένα κόμμα που έχει αναγορεύσει τη "νέα τάξη πραγμάτων" σε νέο δόγμα του στην εξωτερική πολιτική.

Οι όποιες "λεπτομέρειες" (φαγωμάρα στελεχών στο πλαίσιο της διαμάχης για την εξουσία) δεν επιτρέπεται να αφήνουν να χαθεί η ουσία, όπως την περιγράψαμε παραπάνω.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ