Παρασκευή 12 Μάρτη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ
Απογοήτευση για τις κυβερνητικές ενέργειες

Ο Σύλλογος Πολιτικών Μηχανικών Ελλάδος, με ψήφισμά του, εκφράζει την απογοήτευσή του για τις πρόσφατες ενέργειες της κυβέρνησης στην υπόθεση του Οτσαλάν, που συντέλεσαν στην τελική σύλληψη του Κούρδου ηγέτη από το καθεστώς της Αγκυρας.

Επίσης εκφράζει την ανησυχία του για τη στάση ολόκληρης της Ευρώπης στο θέμα της προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, πράγμα που αποθρασύνει την Τουρκία.

Στο ψήφισμα αναφέρονται ακόμη τα εξής: "Συμπαραστεκόμαστε στον αγώνα του κουρδικού λαού για αυτοδιάθεση και καταγγέλλουμε το τουρκικό καθεστώς για την καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων σε βάρος του, καθώς και σε βάρος του Πολιτικού Κρατουμένου Οτσαλάν".

Τέλος, ο Σύλλογος των Πολιτικών Μηχανικών αποφάσισε την οικονομική ενίσχυση του αγώνα των Κούρδων, με την κατάθεση ενός συμβολικού ποσού στο σχετικό λογαριασμό της Εθνικής Τράπεζας.

Ιδρυμα "Μαραγκοπούλου"

Εκκληση προς τη διεθνή κοινότητα να σταματήσει "τη στρουθοκαμηλική αντιμετώπιση του κουρδικού προβλήματος" και να διασφαλίσει τα ατομικά, πολιτικά και πολιτιστικά δικαιώματα των Κούρδων, καθώς και την εφαρμογή γενικά των αρχών του Διεθνούς Δικαίου, απηύθυνε χτες το Ιδρυμα Μαραγκοπούλου για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου.

Σε συνέντευξη Τύπου, που δόθηκε χτες, η Αλίκη Μαραγκοπούλου τόνισε - μεταξύ άλλων - την ανάγκη να καταργηθεί η θανατική ποινή στην Τουρκία, κάλεσε τους δικηγορικούς συλλόγους να εκφράσουν τη συμπαράστασή τους στους συνηγόρους του Οτσαλάν και ζήτησε από την ελληνική κυβέρνηση την ανθρώπινη και σύμφωνη με τους διεθνείς κανόνες και την εσωτερική νομοθεσία μεταχείριση των Κούρδων προσφύγων στη χώρα μας.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ