Παρασκευή 12 Μάρτη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Δ. ΡΕΠΠΑΣ
Διαψεύδει τα ... πάντα

Αρνήθηκε χτες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος πως η αμερικανική πλευρά - σύμφωνα με δημοσίευμα των "ΝΕΩΝ" - έχει παραδώσει στις ελληνικές αρχές κατάλογο ενεχόμενων στην "17 Νοέμβρη". "Δεν υπάρχει στη διάθεσή μας οποιοσδήποτε τέτοιος κατάλογος", δήλωσε ο Δ. Ρέππας, ο οποίος συμπλήρωσε πως αν υπήρχε τέτοιος κατάλογος "θα ήταν μια αξιόπιστη συμβολή στην προσπάθεια να καταπολεμήσουμε και να εξαλείψουμε το φαινόμενο της τρομοκρατίας".

Παράλληλα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ερωτώμενος αν η διαρροή της έκθεσης Κωστούλα προς τον Τύπο έγινε από το υπουργείο Εθνικής Αμυνας, απάντησε αρνητικά, λέγοντας ότι "δεν προκύπτει από πουθενά κάτι τέτοιο".

Επίσης, όσον αφορά χτεσινό δημοσίευμα της εφημερίδας "Αθηναϊκή", που παρουσίασε - με το ερώτημα αν είναι "πλαστό ή γνήσιο" - "φαξ" της ΕΥΠ με ημερομηνία 14 Φλεβάρη και με την υπογραφή του πρώην διοικητή Χαρ. Σταυρακάκη, "φαξ" το οποίο απευθύνεται στο υπουργείο Εξωτερικών και γράφει: "Ενόψει διαμορφούμενης κατάστασης και κατόπιν παραινέσεων Νικολάκη (σ.σ.: υπονοείται ο Μπερνς) και κυρίας Μαξίμου (σ.σ.: υπονοείται ο πρωθυπουργός) επιβάλλεται έξωση Λ. Μ. (σ.σ.: υπονοείται ο Οτσαλάν) από εθνικό κήπο, ανεξάρτητα αν επέλθει μετακόμιση σε αντεθνικό χρώμα. Παρακαλώ εγκρίνατε με κατεπείγον φαξ", ο Δ. Ρέππας απάντησε τα εξής: "Σας καλώ να έχετε τη βεβαιότητα ότι το έγγραφο αυτό είναι πλαστό. Σας λέω ότι στο γραφείο του υπουργού δεν υπάρχει κρυπτοφάξ αλλά και η ΕΥΠ δε διακινεί τα έγγραφά της μέσω φαξ. Αυτό και μόνο νομίζω ότι είναι αρκετό για να μας οδηγήσει στο συμπέρασμα ότι το έγγραφο αυτό δεν είναι γνήσιο", ήταν τα λόγια του κυβερνητικού εκπροσώπου.

Τέλος, χτες ο Δ. Ρέππας επανήλθε στη γνώριμη τοποθέτηση ότι δεν έχουν ασκηθεί... επισήμως πιέσεις εκ μέρους των ΗΠΑ για το χαρακτηρισμό ως τρομοκρατικής της οργάνωσης του PKK.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ