Παρασκευή 12 Μάρτη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΣΟΚ
Αύριο η Κεντρική Επιτροπή

Συνάντηση Τσοχατζόπουλου - Οικονόμου χτες

Λιγότερο από μια βδομάδα χωρίζει το ΠΑΣΟΚ από το συνέδριό του, ενώ αύριο συνέρχεται η ΚΕ και όλες οι εσωκομματικές πτέρυγες εντείνουν τις παρασκηνιακές διαβουλεύσεις, για να εξέλθουν ενισχυμένες από τις εργασίες, διά μέσω της ...υπονόμευσης του αντιπάλου.

Από πλευράς "εκσυγχρονιστικής" πτέρυγας, όπου εντείνονται οι διαβουλεύσεις για τη "λίστα", που θα κατεβάσει στις εκλογικές διαδικασίες του συνεδρίου, η διαμάχη στο εσωτερικό της, αν πρέπει να επιδιωχτεί "ξεκαθάρισμα λογαριασμών" με τη λεγόμενη εσωκομματική αντιπολίτευση ή αν πρέπει να επιδιωχτεί "σύνθεση" στη νέα ΚΕ, συνεχίζεται. Την ίδια ώρα ο πρωθυπουργός μετά τις δηλώσεις Τσοχατζόπουλου δήλωσε χτες από τα Λιόσια ότι "η μάχη των ευρωεκλογών δε θα είναι μια εθνική δημοσκόπηση, όπως κάποιοι θέλουν" και πως η κυβέρνησή του θα κριθεί το 2000.

Ο Α. Τσοχατζόπουλος, που έχει διαμηνύσει ότι δε θα στηρίξει αντίπαλη του Κ. Σημίτη υποψηφιότητα στο συνέδριο - αλλά χτες είχε συνάντηση με τον Π. Οικονόμου - κατά τη διάρκεια παρουσίας του σε παρουσίαση βιβλίου του Ν. Σηφουνάκη, αφού εμφανίστηκε υπέρμαχος της "κεντροαριστεράς", επέμεινε στην άποψη πως ήττα στις ευρωεκλογές θέτει θέμα ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ, ενώ ο συγγραφέας του βιβλίου, μιλώντας σε ένα ακροατήριο "αντιπολιτευομένων" του Κ. Σημίτη, δήλωσε πως "πρέπει να διορθωθούν τα κακώς κείμενα" στο ΠΑΣΟΚ και πως "τα φίμωτρα δεν είναι για μας"... Την ίδια ώρα, πάντως, οι επιθέσεις κατά του υπουργού Αμυνας συνεχίστηκαν με τον Γ. Παπαντωνίου να δηλώνει πως όποιοι επιχειρήσουν να "διχάσουν" το συνέδριο και να προκαλέσουν "επεισόδια" θα προσφέρουν "κακές υπηρεσίες στο κίνημα". Τέλος, αίσθηση προκάλεσε η χτεσινή δήλωση Σκανδαλίδη, που είπε ότι θα καθορίσει τη στάση του με βάση την εξέλιξη του συνεδρίου, αφού δεν επιθυμεί να είναι γραμματέας της ήττας και της συρρίκνωσης του ΠΑΣΟΚ.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ