Παρασκευή 12 Μάρτη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Διαρροές...

ΤΕΛΙΚΑ,αυτή η κυβέρνηση είναι ό,τι πρέπει για να της αναθέτεις μια συγκεκριμένη δουλιά! Να κρατά μυστικά.

***

Υστερα από το εφτασφράγιστο μυστικό για το του πού κρύβεται ο Οτσαλάν. Μετά την έκθεση Κωστούλα, που δεν ξέρανε πώς διέρρευσε, χτες... χάσανε και το πόρισμα των εισαγγελέων για τις ευθύνες μη πολιτικών προσώπων!

***

Ουδείς κυβερνητικός παράγοντας γνώριζε χτες επισήμως τι λέει το πόρισμα των εισαγγελέων και τυπικά δεν είχε ενημερωθεί ούτε καν ο πρωθυπουργός. Πλην όμως, είχαν ενημερωθεί με σαφήνεια και λεπτομέρειες οι εφημερίδες, τα κανάλια, τα ραδιόφωνα και ό,τι ΜΜΕ τέλος πάντων υπάρχει.

***

Και γι' αυτό... Ενορκη Διοικητική Εξέταση θα κάνουν; Τους συνιστούμε να την αποφύγουνε γιατί τα αποτελέσματά της θα διαρρεύσουν κι αυτά πριν τα πληροφορηθούν.

***

Γενικότερα, ας σταματήσουν κάθε πρωτοβουλία. Ας σταματήσουν κάθε κίνηση και κάθε δράση. Ας μην κάνουν τίποτε πια. Είναι ο μόνος τρόπος να πάψουν να εκτίθενται, χωρίς όμως να παίρνουμε και όρκο.

***

Α, ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ το ξεχάσουμε. Η κυβέρνηση οφείλει να μας δώσει μια εξήγηση για το τι γίνεται τέλος πάντων εκεί στο Αιγαίο. Χτες το υπουργείο Αμυνας έβγαζε ανακοινώσεις περί του ότι... δεν τρέχει και τίποτε.

***

Ελεγε όμως ότι γίνανε αναχαιτίσεις, παραβιάσεις, εμπλοκές, ενώ μέχρι τον Απρίλη η Τουρκία έχει μπλοκάρει ό,τι περιοχή υπάρχει και δεν υπάρχει, από τον Εβρο μέχρι την Κρήτη, για ασκήσεις.

***

Κατανοούμε το φόβο τους μην πουν καμιά κουβέντα παραπάνω, και χάσει καμιά μονάδα η Σοφοκλέους, αλλά, τέλος πάντων, ας το ξεκαθαρίσουν λίγο το θέμα. Μη φοβούνται τίποτε. Δε θα... διαρρεύσει η είδηση στους θεσμικούς επενδυτές.

***

Αλλά όπως και να έχει το πράγμα, δεν μπορούν να μας μιλάνε για τουρκική προκλητικότητα και ταυτοχρόνως να μας λένε ότι κανένα πρόβλημα δεν υπάρχει στις σχέσεις των δύο χωρών. Ας αποφασίσουν επιτέλους.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ