Παρασκευή 12 Μάρτη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΙΚΑ ΚΥΨΕΛΗΣ - ΠΑΤΗΣΙΩΝ
Απελπιστική η κατάσταση

Επίκαιρη Ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ Μ. Κωστόπουλου

Απελπιστική και απαράδεκτη είναι η κατάσταση που επικρατεί στο Παράρτημα του ΙΚΑ Κυψέλης - Πατησίων, αλλά η κυβέρνηση αρνείται να προχωρήσει στην ίδρυση άλλου υποκαταστήματος στην περιοχή, προκειμένου να εξυπηρετεί τους χιλιάδες ασφαλισμένους.

Το θέμα έφερε στη Βουλή, με Επίκαιρη Ερώτηση, ο βουλευτής του ΚΚΕ Μ. Κωστόπουλος, καταγγέλλοντας ότι οι 100 υπάλληλοι στις διοικητικές και υγειονομικές υπηρεσίες είναι αδύνατο να εξυπηρετήσουν τους πάνω από 200.000 ασφαλισμένους, με αποτέλεσμα ατέλειωτες ώρες αναμονής και συνακόλουθο εκνευρισμό. Υπογράμμισε δε ότι για την αντιμετώπιση της κατάστασης απαιτείται η δημιουργία και άλλου υποκαταστήματος στην περιοχή.

Ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Φ. Ιωαννίδης, στην απάντησή του, είπε ότι όντως υπάρχει μεγάλη έλλειψη προσωπικού και το ΙΚΑ επιχειρεί να αμβλύνει το πρόβλημα με ορισμένα μέτρα. Τέτοια είναι η ενοικίαση πρόσφατα χώρου 1.200 τ.μ. στην Πατησίων για τη στέγαση των διοικητικών υπηρεσιών, ενώ θα ανεγερθεί και ιδιόκτητο κτίριο σε οικόπεδο του ιδρύματος, το οποίο θα είναι πενταώροφο με τρία υπόγεια. Δημιουργία, είπε, νέου υποκαταστήματος στην περιοχή δεν προβλέπεται με τη σημερινές εκτιμήσεις των αναγκών της υπηρεσίας σε ανθρώπινο δυναμικό.

"Πολλά τετραγωνικά και πολλούς αριθμούς δώσατε", είπε, στην παρέμβασή του, ο Μ. Κωστόπουλος, αλλά τόνισε ότι αυτό που αποτελεί πραγματικό γεγονός είναι ότι πιέζεται αρκετά το υποκατάστημα. Πρότεινε δε να παρέμβει άμεσα το υπουργείο, ώστε να ανακουφιστεί τουλάχιστον ο διοικητικός τομέας, αφού και ο ίδιος ο υπουργός αναγνωρίζει την τεράστια πίεση που δέχεται το συγκεκριμένο υποκατάστημα.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ