Παρασκευή 12 Μάρτη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΠΙΤΙΜΟΣ ΔΗΜΟΤΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΣ
Ανακηρύσσεται ή... αποκηρύσσεται;

Εντονες πιέσεις από στελέχη της κυβέρνησης δέχεται η δημοτική αρχή αλλά και δημοτικοί σύμβουλοι του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας προκειμένου να αποσύρουν ψήφισμα που εγκρίθηκε ομόφωνα από το Δημοτικό Συμβούλιο στις 13 του Φλεβάρη και με το οποίο ο Αμπντουλάχ Οτσαλάν ανακηρύσσεται επίτιμος δημότης της πόλης. Η απόφαση πάρθηκε ομόφωνα, καθαρογράφτηκε αλλά όλως περιέργως δε στάλθηκε στην Περιφέρεια, διαδικασία μέσω της οποίας δημοσιοποιείται και επικυρώνεται η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Επίσημη δικαιολογία για την ανάκληση ουσιαστικά του ψηφίσματος είναι το γεγονός ότι δύο επικεφαλής παρατάξεων του Δημοτικού Συμβουλίου, οι κ.κ. Καρυώτης (ανεξάρτητος) και Δεββές (ΠΑΣΟΚ, ΣΥΝ) αρνούνται να υπογράψουν το τελικό κείμενο. Ο κ. Καρυώτης, σύμφωνα με δήλωση του δημάρχου, δεν υπογράφει το ψήφισμα επικαλούμενος... "εθνικό πρόβλημα".

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του τοπικού Τύπου, η δημοτική αρχή δέχεται πληθώρα πιέσεων από παράγοντες και φορείς εντός και εκτός της χώρας, για να αποσυρθεί το ψήφισμα. Οι πιέσεις ασκούνται - σύμφωνα πάντα με δημοσίευμα τοπικής εφημερίδας - από υψηλά ιστάμενα πρόσωπα της πολιτικής ζωής και του αθλητισμού, τα οποία επισημαίνουν προς τη δημοτική αρχή ότι έχει δημιουργηθεί σοβαρό πρόβλημα με το γεγονός ότι "η πόλη της ειρήνης" ανακήρυξε επίτιμο δημότη της έναν "τρομοκράτη"!!!

Οι πληροφορίες αυτές επιβεβαιώθηκαν από το "Ρ" και σύμφωνα με πηγές που θέλουν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους και που γνωρίζουν πολύ καλά όσα συμβαίνουν τις τελευταίες μέρες στο Δήμο σχετικά με το θέμα, κατονομάζουν τους Γ. Ζαφειρόπουλο, βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Λ. Νικολάου, μέλος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής και Α. Φούρα, υφυπουργό Αθλητισμού, ως βασικούς παράγοντες που ασκούν πίεση και στον επικεφαλής της παράταξης που πρόσκειται στο ΠΑΣΟΚ και συνεργάστηκε με το ΣΥΝ, αλλά και στον δήμαρχο της Αρχαίας Ολυμπίας.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές και ανάμεσα σε πολλές απειλές ακούστηκε και το εξής: "Πρόσεξε, γιατί η Αρχαία Ολυμπία θα μείνει έξω από το Ολυμπιακό Λαχείο"...


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ