Σάββατο 20 Δεκέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΑ
Στο πλευρό των γονιών τους και οι μαθητές

...και από τη συζήτησή τους με τους απολυμένους
...και από τη συζήτησή τους με τους απολυμένους
«Μαθητές, εργατιά, ενωμένοι σαν γροθιά», απάντησαν οι μαθητές των λυκείων του Δήμου Ανω Λιοσίων στο δήμαρχο της πόλης Ν. Παπαδήμα και τις αποφάσεις για απολύσεις 600 περίπου εργαζομένων, συμβασιούχων, μέχρι την Πρωτοχρονιά. Οι μαθητές, των 1ου και 3ου Ενιαίων Λυκείων, του 2ου ΤΕΕ και του 1ου Νυχτερινού Λυκείου Ανω Λιοσίων, συγκεντρώθηκαν χτες το πρωί, απέχοντας από τα μαθήματά τους, έξω από το δημαρχείο, μαζί με τους απεργούς των δημοτικών επιχειρήσεων, δηλώνοντας δυναμικά τη συμπαράσταση τους, στον αγώνα των εργαζομένων.

«Υποστηρίζουμε τους εργαζόμενους, δε θέλουμε να γίνουν απολύσεις στο δήμο. Εκτός από το ότι και οι γονείς μας είναι εργαζόμενοι, αυτή η τακτική είναι ένα γενικότερο ξεπούλημα του δήμου. Τα εμπορικά μαγαζιά δε θα μπορέσουν να δουλέψουν, αν δεν υπάρχουν χρήματα, υπάρχουν σκουπίδια στους δρόμους, η κατάσταση είναι ανυπόφορη. Αυτό δείχνει τι επιφυλάσσει το μέλλον και σ' εμάς για τη ζωή μας, διότι κι εμείς θα έχουμε πρόβλημα. Γι' αυτό αγωνιζόμαστε τώρα, για να μην τα βρούμε αργότερα μπροστά μας. Οι επτά απουσίες, που πήραμε, δε θα είναι τίποτα, μπροστά σ' αυτό, που θα κερδίσουμε. Είμαστε αποφασισμένοι», λέει η Πηνελόπη, μαθήτρια του 1ου Ενιαίου Λυκείου, Ανω Λιοσίων.

Την άποψή της συμπληρώνει ο Σάκης, από το 1ο Εσπερινό λύκειο, δηλώνοντας χαρακτηριστικά: «Συμμετέχουμε, γιατί οι περισσότεροι γονείς των παιδιών του λυκείου είναι στους απολυμένους και επειδή πιστεύουμε ότι η φωνή των μαθητών θα ακουστεί καλύτερα».

Από τη χτεσινή κινητοποίηση των μαθητών...
Από τη χτεσινή κινητοποίηση των μαθητών...
«Συμμετέχω για να συμπαρασταθώ στους απολυμένους του δήμου, λένε ότι δεν υπάρχουν λεφτά, δε μας ενδιαφέρει, ας τα δώσει ο δήμαρχος. Οι δικοί μου γονείς δεν εργάζονται στις δημοτικές επιχειρήσεις, αλλά αυτό δεν έχει σημασία, εδώ έχουν απολυθεί τόσα άτομα», προσθέτει ο Λάζαρος, μαθητής του 1ου Λυκείου, δίνοντας μαθήματα αλληλεγγύης και συντροφικότητας σε όσους θεώρησαν ότι δεν τους αφορά...

Γέμισαν την πλατεία με τη ζωντάνια τους, φώναξαν ότι «οι απολύσεις δε θα περάσουν» και δήλωσαν ότι θα βρίσκονται, μαζικά στο πλευρό των εργαζομένων και τη Δευτέρα, στον αποκλεισμό της χωματερής.

«Δεν υποκύπτουμε σε εκβιασμούς»

Οι εργαζόμενοι του Δήμου Ανω Λιοσίων, από την πλευρά τους, χαιρέτισαν τη συμπαράσταση της μαθητικής κοινότητας στον αγώνα τους, δηλώνοντας ότι συνεχίζουν την απεργία τους, αδιαφορώντας για τις απειλές του δημάρχου και το κλίμα τρομοκρατίας και διχόνοιας που προσπαθεί να περάσει.

Η Φ. Τριανταφυλλοπούλου, πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στις Δημοτικές Επιχειρήσεις Ανω Λιοσίων, είπε χαρακτηριστικά: «Ο Ν. Παπαδήμας την Παρασκευή μας ανακοίνωσε ότι ή θα σπάσουμε την απεργία, ή θα μας κόψει τους μισθούς, μιλώντας για το δώρο μας, που είναι μία δεδουλευμένη αποδοχή. Αυτό εμείς το θεωρούμε φασισμό. Προσπαθεί να εξασκήσει φασισμό για να σπάσει την απεργία μας. Εμείς θα προχωρήσουμε τη Δευτέρα σε αποκλεισμό της χωματερής, με τα αιτήματά μας, να ανακληθούν οι απολύσεις, μόνιμη, σταθερή εργασία. Καλύπτουμε πάγιες και σταθερές ανάγκες του Δήμου Ανω Λιοσίων. Καλούμε την κυβέρνηση, τη ΓΣΕΕ, που τα έχει βρει με τον κ. Παπαδήμα - αφού μάθαμε ότι πραγματοποίησε συνάντηση με το δήμαρχο, χωρίς να είναι το σωματείο μαζί - να πάρουν θέση, απέναντι στις απολύσεις. Βλέπετε ότι οι απολύσεις αυτές δεν είναι θέμα μόνο του δικού μας δήμου, αλλά και άλλων, Ν. Ιωνία, Περιστέρι, κλπ. Καλούμε τους συναδέλφους από τις Δημοτικές Επιχειρήσεις όλης της Ελλάδας να ενωθούν μαζί μας, διότι ο αγώνας θα είναι πολύ δύσκολος και θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε και επόμενες απολύσεις».

Εργαζόμενοι, μαθητές, κάτοικοι, ΕΒΕ της περιοχής, καθώς και άλλα σωματεία, που συμπαραστέκονται στον αγώνα των απολυμένων του Δήμου Ανω Λιοσίων, έδωσαν ραντεβού τη Δευτέρα στις 9.30 το πρωί, έξω από το Δημαρχείο της πόλης, προκειμένου να κατευθυνθούν με πορεία στη χωματερή και να προχωρήσουν στον αποκλεισμό της. «Αυτή τη φορά θα είναι για το δικό μας συμφέρον και όχι για να βγάλει λεφτά ο Παπαδήμας», είπαν, «τώρα πια το μόνο, που μας μένει, είναι η αξιοπρέπεια μας, δεν έχουμε τίποτα να χάσουμε»...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ