Παρασκευή 19 Δεκέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΑ ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΑ
Σε διαρκή κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους

Στο πλάι των εργαζομένων οι κάτοικοι, μαθητές και μαζικοί φορείς της περιοχής

Νέα πορεία θα πραγματοποιήσουν σήμερα οι εργαζόμενοι στο Δήμο Ανω Λιοσίων που βρίσκονται στη δωδέκατη μέρα των απεργιακών κινητοποιήσεών τους, απαιτώντας να ανακληθούν οι περίπου 600 απολύσεις που έχει εξαγγείλει ότι θα κάνει στο τέλος του χρόνου ο δήμαρχος του ΠΑΣΟΚ Ν. Παπαδήμας. Ενώ ήδη έχουν αποφασίσει σε συντονισμό και με τους άλλους μαζικούς φορείς της περιοχής να προχωρήσουν στο κλείσιμο της χωματερής την ερχόμενη Δευτέρα το πρωί (η πορεία θα ξεκινήσει στις 10.30 το πρωί από το Δημαρχείο).

Σήμερα στο πλάι των εργαζομένων θα βρίσκονται οι μαθητές των τριών λυκείων της περιοχής που θα απέχουν από τα μαθήματά τους και θα διαδηλώσουν μαζί τους. Επίσης, χτες το βράδυ οι μαθητές του νυχτερινού σχολείου στα Ανω Λιόσια απείχαν από τα μαθήματά τους και πορεύτηκαν στους δρόμους της πόλης προς το δημαρχείο, στη σύσκεψη του συντονιστικού των μαζικών φορέων της περιοχής για τον προγραμματισμό της δράσης τους. Οι μαθητές του νυχτερινού συμμετείχαν στη μία από τις τέσσερις μαζικές συγκεντρώσεις των εργαζομένων που ακολούθησαν μετά τη σύσκεψη στα κτίρια όπου συνεδρίαζαν οι διοικήσεις των δημοτικών επιχειρήσεων για την επισημοποίηση των απολύσεων. Με αυτή την κινητοποίηση οι εργαζόμενοι κατάφεραν να αποτρέψουν τη λήψη αυτών των αποφάσεων.

Η Χριστίνα Σιέμου, μαθήτρια στο 3ο ΕΛ Ανω Λιοσίων, με δήλωσή της στο «Ρ» υπογράμμισε: «Τουλάχιστον ένας άνθρωπος από κάθε οικογένεια δούλευε στο δήμο. Πρόκειται για τους πατεράδες, τα αδέλφια, το γείτονα. Λογικό ήταν οι μαθητές να συμπαρασταθούν στον αγώνα των εργαζομένων και να κλείσουν τα σχολεία με ομόφωνες αποφάσεις των 15 μελών. Η πολιτική που εφαρμόζει ο δήμαρχος Ανω Λιοσίων οδηγεί σε μεγαλύτερη ανεργία, αφού έχουν κλείσει τα πάντα και ό,τι λειτουργεί στην ουσία υπολειτουργεί. Δε γίνεται να κάτσουμε με σταυρωμένα χέρια, έστω κι αν αυτό επιδιώκει το εκπαιδευτικό σύστημα. Γνωρίζουμε καλά ότι εμείς θα είμαστε οι αυριανοί εργαζόμενοι και ότι θα κληθούμε να καλύψουμε τετράωρες θέσεις εργασίας, θα παίρνουμε μισούς μισθούς, και θα είμαστε ανασφάλιστοι. Οπως κι αν το δεις η μόνη λύση είναι να κατέβουμε στο δρόμο».

  • Οι 183 εργαζόμενοι που πετάει ο Δήμος Περιστερίου στο δρόμο συνέχισαν την κατάληψη που ξεκίνησαν από την περασμένη Τρίτη το βράδυ μέχρι χτες, ενώ δηλώνουν ότι δεν πρόκειται να σταματήσουν αν δεν ανακληθούν οι απολύσεις. Οι εργαζόμενοι αυτοί δουλεύουν για τρία χρόνια στο δήμο μέσω των Τοπικών Συμφώνων Απασχόλησης και τώρα που αυτά έληξαν ο δήμος επιλέγει να τους απολύσει. Ενώ την ίδια ώρα έχει κάνει αίτηση για την πρόσληψη 93 ατόμων με τη μορφή της μερικής απασχόλησης. Ο Γ. Στρατηγός, μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής Εργαζομένων στους ΟΤΑ Αττικής, που βρέθηκε στο χώρο της κατάληψης, επισήμανε ότι οι εργαζόμενοι πρέπει αναπτύξουν και να συντονίσουν τους αγώνες τους διεκδικώντας μόνιμη και σταθερή δουλιά με πλήρη δικαιώματα και μέσα από την πάλη τους να αναδείξουν τις ευθύνες του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ των οποίων οι δυνάμεις μέσα στην Τοπική Αυτοδιοίκηση υιοθετούν και εφαρμόζουν την αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Ενωσης.
  • Στάση εργασίας πραγματοποιούν την ερχόμενη Δευτέρα οι εργαζόμενοι στο Δήμο Ν. Ιωνίας με απόφαση που πήρε το Σωματείο κάτω από την πίεση της Επιτροπής Αγώνα. Οι εργαζόμενοι διεκδικούν την ανάκληση περίπου 40 απολύσεων.
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
ΑΤΙΤΛΟ(2010-03-09 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ(2006-12-12 00:00:00.0)
Να μπει λουκέτο στη χωματερή(2005-10-14 00:00:00.0)
Τρομοκρατία και εκβιασμοί για να σταματήσουν οι κινητοποιήσεις(2003-12-30 00:00:00.0)
Στο πλευρό των γονιών τους και οι μαθητές(2003-12-20 00:00:00.0)
Συναγερμός για 600 οικογένειες(2003-06-27 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ