Παρασκευή 19 Δεκέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΝΑΥΑΓΙΟ «ΣΑΜΙΝΑ»
«Βελτιώσεις» για την παραπομπή

Κακούργημα και για τους πλοιοκτήτες, αλλά... ίδωμεν

Στο Κακουργοδικείο παραπέμπει, σύμφωνα με πληροφορίες, το Συμβούλιο Εφετών Αιγαίου, πλοιοκτήτες και επιθεωρητές του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας για το τραγικό ναυάγιο του «ΕΞΠΡΕΣ ΣΑΜΙΝΑ». Στο ίδιο εδώλιο θα καθίσουν και 5 ναυτεργάτες από το πλήρωμα του πλοίου. Οπως αναφέρουν οι πληροφορίες, οι οποίες δεν έχουν επιβεβαιωθεί πλήρως, το Συμβούλιο χτες εξέδωσε βούλευμα με το οποίο αποδέχεται την πρόταση του αντεισαγγελέα Εφετών Εμμανουήλ Στρατουδάκη. Αν αυτό ισχύει, η πρόταση του αντεισαγγελέα έστελνε μεν πλοιοκτήτες και επιθεωρητές στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο, όμως εκεί που εξαντλούσε την αυστηρότητα του νόμου και ανακάλυπτε τους πραγματικούς...«εγκληματίες», ήταν στα πρόσωπα των 5 ναυτεργατών, παρακάμπτοντας τα στοιχεία που κραύγαζαν ότι το πλοίο ήταν σάπιο. Με άλλα λόγια, ο αντεισαγγελέας εξέδωσε κάτω από τη γενική κατακραυγή μια πρόταση «λάστιχο», με την οποία προδιέγραφε ουσιαστικά μια δίκη για την αθώωση αυτών που έστειλαν στον υγρό τάφο 80 ανθρώπους.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα πάντα με τις πληροφορίες, στο Κακουργοδικείο παραπέμπονται οι εκπρόσωποι της πλοιοκτήτριας εταιρίας HFD, Κώστας Κληρονόμος και Νίκος Βικάτος, οι επιθεωρητές Βασίλης Θεολόγος και Παναγιώτης Τσόρβας και οι ναυτεργάτες Βασίλης Γιαννακής, πλοίαρχος, Αναστάσιος Ψυχογιός, υποπλοίαρχος, Γιώργος Τριαντάφυλλος, ύπαρχος, Γεράσιμος Σκιαδαρέσης, α΄ μηχανικός και Δημήτρης Τσούμας, ασυρματιστής.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η εισαγγελική πρόταση του Εμ. Στρατουδάκη, στην οποία, σύμφωνα με τις πληροφορίες στηρίζεται το βούλευμα, κατατέθηκε στα τέλη του περασμένου Σεπτέμβρη στο Συμβούλιο Εφετών Αιγαίου και τρεις μήνες περίπου μετά από αυτή του αντεισαγγελέα Δ. Πατατούκα. Στην πρόταση του Δ. Πατατούκα διαφαινόταν η προσπάθεια του αντεισαγγελέα να αποδώσει στο ναυάγιο τις πραγματικές του διαστάσεις. Το Συμβούλιο Εφετών επέστρεψε την πρόταση Πατατούκα λόγω... δικονομικών προβλημάτων.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Με βούλευμα αίρεται ο κατ' οίκον περιορισμός Μιχαλολιάκου - Ζαρούλια(2015-07-30 00:00:00.0)
Στον Πειραιά η δίκη για το «Εξπρές Σαμίνα»(2005-01-15 00:00:00.0)
Στα «μαλακά» οι εφοπλιστές(2003-10-04 00:00:00.0)
Προκλητικό «κουκούλωμα» των ευθυνών(2003-09-27 00:00:00.0)
Πρόταση αναίρεσης του βουλεύματος για δίωξη(1997-08-22 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ