Παρασκευή 19 Δεκέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«ΜΙΑ ΚΟΥΒΕΡΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ»
Είναι και δικός μας αυτός ο αγώνας

Στην πρώτη γραμμή της αλληλεγγύης και η Λάρισα

Σ' όλη τη χώρα απλώνεται η έκκληση του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου για την έμπρακτη έκφραση αλληλεγγύης στο λαό της Παλαιστίνης, αλληλεγγύη που σ' αυτή τη φάση, σύμφωνα με τα αιτήματα των ίδιων των Παλαιστινίων αγωνιστών, πρέπει να εκφραστεί με τη μαζική αποστολή υλικών ενδιαίτησης, καθώς οι βόμβες του Ισραήλ έχουν οδηγήσει χιλιάδες ανθρώπους να κοιμούνται κυριολεκτικά γυμνοί κάτω από τα αστέρια. Γι' αυτό και η καμπάνια του ΠΑΜΕ έχει τίτλο «μια κουβέρτα για την Παλαιστίνη». Στη σημερινή φάση, όσο κι αν φαντάζει παράξενο, μια κουβέρτα στην Παλαιστίνη είναι εξαιρετικά χρήσιμη, είναι πολύτιμη. Το ΠΑΜΕ το διακηρύσσει ευθέως: Να ζεστάνουμε τα παιδιά της Παλαιστίνης, για να μπορούν και αύριο να πετάνε πέτρες στα τανκς!

Στα πλαίσια αυτής της καμπάνιας, το Εργατικό Κέντρο Λάρισας πήρε ήδη τη σκυτάλη και συγκεντρώνει κουβέρτες για την Παλαιστίνη. «Είναι αυτονόητο το καθήκον», σημειώνει ο πρόεδρος του ΕΚ Λάρισας Τάκης Τσόγκας. «Πρόσφατα, συνέχισε, πήγαμε με την αντιπροσωπεία του ΠΑΜΕ στην Παλαιστίνη. Είδαμε με τα μάτια μας την καταστροφή. Οταν ζητάμε από κάθε εργάτη να δώσει 20 ευρώ για μια κουβέρτα που θα πάει στην Παλαιστίνη στο μυαλό μας έχουμε τα γκρεμισμένα από τις ισραηλινές βόμβες σπίτια. Εχουμε τα παιδιά της Παλαιστίνης και το εννοούμε ότι θέλουμε αυτά τα παιδιά να ζουν και αύριο και να συνεχίζουν αυτόν τον ηρωικό αγώνα. Αοπλοι, με μια πέτρα στο χέρι, με την τσάντα του σχολείου στην πλάτη, ενάντια στα τανκς. Το είδαμε, ξημέρωμα έξω από τη Ραμάλα, τι σημαίνει το τείχος του αίσχους που χτίζει το Ισραήλ. Είδαμε τα παιδιά να διανύουν χιλιόμετρα, για να πάνε στο σχολείο με τα όπλα να τα σημαδεύουν. Θέλουμε αυτά τα παιδιά να αντέξουν το χειμώνα. Θέλουμε να είναι ζεστά αυτά τα παιδιά. Θα στείλουμε όσες κουβέρτες χρειαστούν. Δε θα υπάρξει ούτε ένας συνδικαλιστής στην περιοχή μας που δε θα καταθέσει είτε τη μία κουβέρτα, είτε τα 20 ευρώ που αξίζει για να εκφραστεί στην πράξη η αλληλεγγύη μας. Κι όταν η αποστολή του ΠΑΜΕ θα φύγει ξανά για την Παλαιστίνη, για να παραδώσει τη βοήθεια θα είναι μαζί και συνδικαλιστές από τη Λάρισα. Αυτός ο αγώνας είναι και δικός μας».

Ανάλογη πρωτοβουλία αναλαμβάνεται ήδη από τα συνδικάτα στην Πάτρα, ενώ αποφάσεις έχουν παρθεί και στη Θεσσαλονίκη. Στην Αθήνα η συγκέντρωση του υλικού γίνεται στα γραφεία του ΠΑΜΕ και του Συνδικάτου Οικοδόμων.

Η Συντονιστική Επιτροπή Εργαζομένων ΟΤΑ Αττικής και τα σωματεία που συμμετέχουν σε αυτή θα παραδώσουν, την ερχόμενη Δευτέρα 5.30 το απόγευμα στο ΠΑΜΕ, κουβέρτες για τους άστεγους Παλαιστίνιους.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ