Παρασκευή 19 Δεκέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ
Διαμαρτυρία τη Δευτέρα στο υπουργείο Εργασίας

Παράσταση διαμαρτυρίας ενάντια στο νομοσχέδιο «τερατούργημα» που κατέθεσε για ψήφιση στη Βουλή η κυβέρνηση, με το οποίο χαρίζει τζάμπα εργάτες στο μεγάλο κεφάλαιο, διοργανώνει τη Δευτέρα στις 9.30 το πρωί η Γραμματεία Αθήνας του ΠΑΜΕ στον ΟΑΕΔ (Πειραιώς 52) και καλεί τα διοικητικά συμβούλια των σωματείων και ανέργους να συμμετέχουν. Οπως καταγγέλλει στην ανακοίνωσή της η Γραμματεία, το νέο νομοσχέδιο είναι μια ακόμη εντολή που εκτελεί η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ για λογαριασμό των βιομηχάνων, για ακόμα μεγαλύτερη εκμετάλλευση της εργατικής τάξης.

Υπογραμμίζει ότι με αυτό το νομοσχέδιο η κυβέρνηση παραχωρεί στο κεφάλαιο τζάμπα εργάτες, αφού οι επιδοτούμενοι άνεργοι θα εξαναγκάζονται να δουλεύουν χωρίς οι εργοδότες να καταβάλλουν ούτε ένα ευρώ. Το εργατικό κόστος στην ουσία θα καταβάλλεται από τον ΟΑΕΔ, καθώς επίσης και οι ασφαλιστικές εισφορές για τους απασχολούμενους άνεργους, ο εργοδότης θα επιδοτείται από τα ασφαλιστικά ταμεία και τους Οργανισμούς. Το νομοσχέδιο δίνει επίσης τη δυνατότητα στους κεφαλαιοκράτες να προβαίνουν σε απολύσεις εργαζομένων αορίστου χρόνου και θα μπορούν να προσλαμβάνουν τζάμπα τους ανέργους.

«Με το νομοσχέδιο αυτό - τονίζεται - η κυβέρνηση έρχεται στο όνομα της ανεργίας, που η πολιτική της γεννάει, να προσφέρει τους ανέργους τζάμπα στο βωμό της εργοδοσίας. Καμία αμφιβολία δε χωράει ότι η κυβέρνηση με τη στήριξη της ΝΔ δεν έχει κανένα δισταγμό να υλοποιήσει τις πιο ακραίες επιλογές του κεφαλαίου».

Το ΠΑΜΕ έχει προειδοποιήσει, σημειώνει η Γραμματεία, τους εργαζόμενους ότι όσο οι πολιτικές της ΕΕ και του κεφαλαίου υλοποιούνται, η θέση τους θα χειροτερεύει σε όλα τα επίπεδα. «Τεράστιες ευθύνες - υπογραμμίζει - έχουν οι συμβιβασμένες ηγεσίες στη ΓΣΕΕ, την ΑΔΕΔΥ και το Εργατικό Κέντρο Αθήνας που στηρίζουν σε κάθε περίπτωση και χωρίς προσχήματα αυτές τις πολιτικές. Οι πλειοψηφίες αυτές είναι φορείς και βασικά στηρίγματα των κεφαλαιοκρατών για το πέρασμα αυτών των πολιτικών».

Το ΠΑΜΕ καλεί τα συνδικάτα, τους εργαζόμενους να δυναμώσουν την πάλη τους, να ενημερώσουν και να ενεργοποιήσουν τους εργαζόμενους στην πάλη για την καταδίκη και την ανατροπή αυτών των πολιτικών. «Να δυναμώσουν το μέτωπο του αγώνα με τα άλλα λαϊκά στρώματα, επαγγελματοβιοτέχνες, φτωχομεσαία αγροτιά, που πλήττονται από τις αντιλαϊκές, αντεργατικές πολιτικές της ΕΕ και του κεφαλαίου. Ο εχθρός είναι κοινός, κοινή χρειάζεται να είναι και η πάλη», καταλήγει.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ