Σάββατο 15 Γενάρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Στον Πειραιά η δίκη για το «Εξπρές Σαμίνα»

Στον Πειραιά και όχι στη Σύρο θα διεξαχθεί πιθανότατα η δίκη των υπεύθυνων για την τραγωδία του «Εξπρές Σαμίνα», που είχε ως αποτέλεσμα να βρεθούν στον υγρό τάφο δεκάδες άνθρωποι. Στο Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου συζητήθηκε χτες η πρόταση του αντεισαγγελέα Β. Μαρκή, ο οποίος πρότεινε η δίκη να γίνει στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων του Πειραιά και όχι στο Εφετείο Αιγαίου (Σύρος).

Ο εισαγγελικός λειτουργός επικαλέστηκε το μεγάλο αριθμό των μαρτύρων (συγγενείς θυμάτων), των δικηγόρων κλπ., τη μικρή αίθουσα των δικαστηρίων της Ερμούπολης, καθώς και λόγους ασφαλείας. Αν γίνει η δίκη στην Ερμούπολη, μπορεί να δημιουργηθούν επικίνδυνες καταστάσεις μέσα και έξω από τη μικρή δικαστική αίθουσα.

Να υπενθυμίσουμε ότι το ναυάγιο του «Εξπρές Σαμίνα» έγινε στις 26 Σεπτέμβρη 2000 και μέχρι σήμερα η υπόθεση δεν οδηγήθηκε στο ακροατήριο, με αποτέλεσμα να υπάρχει ακόμη και κίνδυνος παραγραφής. Το Συμβούλιο Εφετών του Αιγαίου με το υπ' αριθμό 122/2004 βούλευμά του αποφάσισε παραπομπή των κατηγορουμένων για να δικαστούν για κακουργήματα και πλημμελήματα. Το δικαστήριο επιφυλάχτηκε χτες να εκδώσει την απόφασή του.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ