Τρίτη 30 Δεκέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΔΗΜΟΣ ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΩΝ
Τρομοκρατία και εκβιασμοί για να σταματήσουν οι κινητοποιήσεις

Κλίμα τρομοκρατίας επιχειρεί να δημιουργήσει ο εκλεκτός δήμαρχος της κυβέρνησης στα Ανω Λιόσια, Ν. Παπαδήμας προκειμένου να σταματήσει τις συνεχόμενες κινητοποιήσεις των εργαζομένων στο δήμο που απαιτούν να ανακληθούν οι σχεδόν 600 απολύσεις, που ο ίδιος ο δήμαρχος έχει εξαγγείλει ότι θα γίνουν με το κλείσιμο του χρόνου.

Συγκεκριμένα, χτες ο δήμαρχος μπροστά σε όλους τους εργαζόμενους επιβεβαίωσε ότι αυτές τις μέρες θα απολυθούν κατ' αρχάς περίπου 200 εργαζόμενοι και οι υπόλοιποι αργότερα. Ταυτόχρονα, εξαπέλυσε απειλές ότι αν δε σταματήσει η απεργία, θα προσπαθήσει να τη βγάλει παράνομη και καταχρηστική και όσους συνεχίζουν να απεργούν θα τους απολύσει. Ακόμα, είπε ότι θα σταματήσει τις επιχορηγήσεις στις δημοτικές επιχειρήσεις, κάτι που πρακτικά σημαίνει το κλείσιμό τους.

Σε δηλώσεις του που έκανε αργότερα προς τα ΜΜΕ είπε ότι ήδη έχουν γίνει οι καταγγελίες συμβάσεων για 200 περίπου εργαζόμενους, ενώ σε ερώτηση αν προτίθεται να παραχωρήσει τις δημοτικές επιχειρήσεις στο ιδιωτικό κεφάλαιο, δήλωσε ότι είναι υπέρ στο να εισχωρήσει το ιδιωτικό κεφάλαιο, αλλά απαγορεύεται από το νόμο.

Αμέσως μετά την τοποθέτηση του δημάρχου και παρά τους εκβιασμούς που διατύπωσε, οι εργαζόμενοι στη γενική τους συνέλευση αποφάσισαν τη συνέχιση των κινητοποιήσεων. Την ίδια στιγμή ΜΑΤ εμφανίστηκαν στο εργοτάξιο των απορριμματοφόρων του δήμου προσπαθώντας, όπως και το περασμένο Σάββατο - αργά το βράδυ - να μπουν μέσα. Ομως και τις δύο φορές η είσοδός τους αποτράπηκε από τους εργαζόμενους. Ωστόσο, η κλούβα των ΜΑΤ παρέμενε έξω από την πύλη του εργοταξίου μέχρι χτες αργά το βράδυ.

Στο μεταξύ τα «κάλαντα» των ανέργων του κλάδου θα ψάλει στην κυβέρνηση την Τετάρτη, παραμονή της Πρωτοχρονιάς, η Συντονιστική Σωματείων ΟΤΑ Αττικής με παράσταση διαμαρτυρίας που διοργανώνει στις 10 το πρωί στο υπουργείο Εσωτερικών και έχει καλέσει σε μαζική συμμετοχή σωματεία, εργαζόμενους και υπό απόλυση εργαζόμενους.

  • Τις κινητοποιήσεις τους συνεχίζουν και οι 183 εργαζόμενοι στο Δήμο Περιστερίου που προσλήφθηκαν μέσω των Τοπικών Συμφώνων Απασχόλησης πριν τρία χρόνια και τώρα που λήγουν τα προγράμματα η Δημοτική Αρχή σκοπεύει να τους πετάξει στο δρόμο.
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Καταγγέλλουν τον αντεργατικό κατήφορο της δημοτικής αρχής(2013-09-13 00:00:00.0)
Να σταματήσει η δίωξη συνδικαλιστή(2013-06-22 00:00:00.0)
Εξελίξεις στα ΜΜΕ της Θεσσαλονίκης(2011-02-18 00:00:00.0)
Νικηφόρα απεργιακή μάχη(2008-01-10 00:00:00.0)
Νέα παρέμβαση χτες από το ΠΑΜΕ(2007-08-11 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ