Τετάρτη 2 Οχτώβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΚΑΙ ΦΟΡΕΙΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΘΗΝΑΣ - ΑΤΤΙΚΗΣ
Τώρα ξεσηκωμός! Να κλείσει ο ΧΥΤΑ Φυλής

  • Μαθητικές καταλήψεις χτες στα σχολεία των Ανω Λιοσίων
  • Νέα κινητοποίηση την Τετάρτη 9 Οκτώβρη με αποκλεισμό της λεωφόρου ΝΑΤΟ

Κλειστά παρέμειναν χτες σχεδόν όλα τα σχολεία στα Ανω Λιόσια, καθώς συνεχίστηκαν για δεύτερη μέρα οι καταλήψεις των μαθητών, με κύριο αίτημα να κλείσει οριστικά ο ΧΥΤΑ Φυλής. Από το πρωί, οι μαθητές σε ένδειξη διαμαρτυρίας έκλεισαν το 1ο, 2ο και 3ο Γυμνάσιο καθώς και το 1ο ΕΠΑΛ. Θυμίζουμε ότι προχτές, Δευτέρα, πραγματοποιήθηκε κινητοποίηση στο δημαρχείο Φυλής, όπου συμμετείχαν μαθητές από το 1ο, 2ο και 3ο Γυμνάσιο Ανω Λιοσίων, το 2ο και 3ο Λύκειο Ανω Λιοσίων. Ενώ σε κατάληψη βρίσκονταν το 1ο, 2ο και 3ο Λύκειο και το 1ο, 3ο Γυμνάσιο. Αύριο, Πέμπτη 3/10, οι μαθητές θα προχωρήσουν σε Γενικές Συνελεύσεις για να αποφασίσουν τη συνέχεια του αγώνα τους.

Τις κινητοποιήσεις των μαθητών χαιρέτισε από την πρώτη στιγμή η Συντονιστική Επιτροπή που έχουν συγκροτήσει Σωματεία και Φορείς της Δυτικής Αττικής, μετά από μαζική σύσκεψη που πραγματοποίησαν, για να οργανώσουν την πάλη. Κύρια διεκδίκηση είναι το άμεσο και οριστικό κλείσιμο της χωματερής και να μη δημιουργηθεί νέος ΧΥΤΑ, δίπλα στην υπάρχουσα υγειονομική βόμβα, σε απόσταση αναπνοής από τον οικισμό «Γεννηματά 2».

Επόμενο βήμα κλιμάκωσης των κινητοποιήσεων είναι η μεγάλη κινητοποίηση την Τετάρτη 9 Οκτώβρη, στις 6.30 μ.μ., με αποκλεισμό της λεωφόρου ΝΑΤΟ στο ύψος του ΧΥΤΑ Φυλής.

Για τη συμμετοχή στην κινητοποίηση, πούλμαν θα αναχωρήσουν από:

Ολυμπιακό Χωριό, στις 5.45 μ.μ. από Στέκι Λαϊκής Επιτροπής (Κακλαμανάκη 21). Κόκκινο Μύλο, στις 5.45 μ.μ. από Τριγωνική Πλατεία. Μενίδι, στις 6 μ.μ. από πλατεία Καράβου. Ανω Λιόσια, στις 6 μ.μ. από Τριγωνική Πλατεία (πίσω από το Δημαρχείο). Ελευσίνα, στις 5.45 μ.μ. από Δημοτικό Πάρκινγκ Ελευσίνας. Ασπρόπυργο, στις 6 μ.μ. από πλατεία 1ου Δημοτικού Σχολείου Ασπροπύργου.

Αντίστοιχες κινητοποιήσεις οργανώνονται και από φορείς και σωματεία σε Καματερό και Πετρούπολη. Την περασμένη βδομάδα πραγματοποιήθηκαν μαζικές πικετοφορίες και ήδη υπάρχει κάλεσμα για παράσταση διαμαρτυρίας στο Περιφερειακό Συμβούλιο όταν συζητηθεί το θέμα.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ