Σάββατο 17 Φλεβάρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Αχαρακτήριστη δικομματική πρόκληση

Οργισμένη αντίδραση της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα των Συνταξιούχων για την απόρριψη από το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ της πρότασης νόμου του ΚΚΕ για τις συντάξεις

"Αχαρακτήριστη πρόκληση", χαρακτηρίζουν σε ανακοίνωσή τους οι συνταξιούχοι την ουσιαστική απόρριψη της πρότασης νόμου του ΚΚΕ για τις συντάξεις από την κυβέρνηση και την αντιπολίτευση, κατά τη συζήτηση στην αρμόδια Κοινοβουλευτική Επιτροπή την περασμένη Τετάρτη. Το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ πρότειναν να παραπεμφθεί το θέμα για μελέτη από διακομματική επιτροπή.

Με το θέμα ασχολήθηκε σε έκτακτη σύσκεψη η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα (ΣΕΑ) των συνταξιουχικών οργανώσεων, που εκπροσωπεί τους συνταξιούχους του ΙΚΑ, του ΤΕΒΕ, του ΤΣΑ, του ΝΑΤ, του ΟΣΕ, του ΟΤΕ, των ΕΛΤΑ, της ΔΕΗ, του Δημοσίου και των Τραπεζών. Μετά τη σύσκεψη εκδόθηκε υπόμνημα προς την κυβέρνηση, τον πρόεδρο της Βουλής και τα κόμματα της αντιπολίτευσης. "Αποφασίσαμε ομόφωνα, υπογραμμίζει η ΣΕΑ, να εκφράσουμε την έντονη διαμαρτυρία και αγανάκτησή μας, γιατί κυβέρνηση και αντιπολίτευση απέρριψαν ουσιαστικά την πρόταση νόμου του ΚΚΕ, αναφορικά με τις συντάξεις, προτείνοντας να παραπεμφθεί το θέμα σε διακομματική επιτροπή".

Η ΣΕΑ στην ανακοίνωσή της τονίζει: "Είναι φανερό ότι για μια ακόμη φορά αποφεύγουν ουσιαστική συζήτηση στα σοβαρά συνταξιουχικά και ασφαλιστικά προβλήματα, που κυριολεκτικά ταλανίζουν εκατοντάδες χιλιάδες συνταξιούχους, που βιώνουν τον κοινωνικό αποκλεισμό με την πιο βάναυση ρατσιστική μεταχείριση και ρίχνοντας στις ελληνικές καλένδες το θέμα με τη γνωστή μέθοδο των διακομματικών επιτροπών".

Η ΣΕΑ καλεί την κυβέρνηση να αναλογιστεί τις ευθύνες της και να σκύψει άμεσα στην ουσιαστική αντιμετώπιση και επίλυση των προβλημάτων των συνταξιούχων. Η αχαλίνωτη ακρίβεια, επισημαίνει η ΣΕΑ, σε προϊόντα και αγαθά διαβίωσης, η επίθεση στα τιμολόγια των ΔΕΚΟ, στα πανάκριβα φάρμακα και στο κόψιμο των ισχνών φοροαπαλλαγών ροκανίζουν τα πενιχρά εισοδήματα εισοδήματα των συνταξιούχων.

"Το μαχαίρι έφτασε στο κόκαλο, τονίζει η ΣΕΑ. Ο αγώνας των συνταξιούχων θα είναι ανειρήνευτος και ανυποχώρητος. Μπροστά στην αχαρακτήριστη πρόκληση οι συνταξιούχοι θα προβάλουν την ενωτική, μαχητική, και με κάθε μορφή πάλης, αντίστασή τους".

Ενωτικά εργαζόμενοι, συνταξιούχοι και νέοι

Επίσης με ανακοίνωσή της η ΣΕΑ καλεί τους συνταξιούχους να δώσουν το αγωνιστικό τους "παρών" στη συγκέντρωση που οργανώνουν τα Συνδικάτα και τα Εργατικά Κέντρα, την Πέμπτη 22 του Φλεβάρη, 10 π.μ., στην πλατεία Κάνιγγος. "Εμείς οι συνταξιούχοι, αναφέρει η ανακοίνωση, θεωρούμε τον εαυτό μας αναπόσπαστο κομμάτι της εργατικής τάξης και πιστεύουμε ότι οι αγώνες και η αντίσταση κατά της βάρβαρης, αντισυνταξιουχικής και αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης μάς υποχρεώνουν να αντισταθούμε ενωτικά μαζί, εργαζόμενοι, συνταξιούχοι και νέοι".

Η ΣΕΑ καλεί τους συνταξιούχους να υπερνικήσουν τα εμπόδια και να συμμετάσχουν σε αυτό το συλλαλητήριο, που "είναι η απαρχή του κοινού αγώνα και των αγωνιστικών εκδηλώσεων που θα δώσουμε και εμείς οι συνταξιούχοι για να τιμήσουμε τη μέρα των ΜΑΤ στις 12 του Μάρτη του 1996".

  • Με χτεσινή ανακοίνωσή της η διοίκηση του Συνδέσμου Συνταξιούχων ΙΚΑ Βύρωνα καλεί τους συνταξιούχους να συμμετάσχουν στη συγκέντρωση στις 22 τουΦλεβάρη στην πλατεία Κάνιγγος. "Τα προβλήματά μας είναι κοινά και οι συντάξεις μας εξαρτώνται από τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας που υπογράφουν οι εργαζόμενοι με τους εργοδότες", καταλήγει η ανακοίνωση.
Στην Καβάλα

Η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα των Συνταξιουχικών Σωματείων Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης διοργανώνει σύσκεψη όλων των διοικήσεων των συνταξιουχικών σωματείων της παραπάνω περιοχής στις 21 του Φλεβάρη 1996, μέρα Τετάρτη, στο Εργατικό Κέντρο Καβάλας,ώρα 10.30 πμ.

Στη σύσκεψη θα καθοριστεί ο αγωνιστικός τρόπος συμμετοχής των συνταξιούχων της περιοχής στη μεγάλη πανελλαδική συγκέντρωση της 12ης του Μάρτη 1996.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Σε αγωνιστική ετοιμότητα(1997-03-04 00:00:00.0)
Αισιόδοξα μηνύματα για τις κινητοποιήσεις(1996-11-02 00:00:00.0)
Μποναμάς για δήθεν νέες θέσεις εργασίας(1996-07-20 00:00:00.0)
Πανέτοιμοι οι συνταξιούχοι(1996-03-03 00:00:00.0)
μονόστηλο ... Διακομματική ο άλλος(1996-01-31 00:00:00.0)
Η αδούλωτη αγωνιστικότητα των συνταξιούχων(1995-03-14 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ