Σάββατο 17 Φλεβάρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΚΛΟΓΕΣ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ
Κερδίζει έδαφος η "Δικηγορική Αγωνιστική Κίνηση"
  • Η ΔΑΚ αναγνωρίζεται ως η μοναδική παράταξη, που θα αγωνιστεί πραγματικά για τα προβλήματα των μαχόμενων δικηγόρων
  • Συνεστίαση διοργάνωσε χτες ο συνδυασμός

Οκτώ μέρες υπολείπονται για τις εκλογές στο μεγαλύτερο επιστημονικό σύλλογο της χώρας, το ΔΣΑ, και ο "προεκλογικός πυρετός" έχει ανεβεί στο κατακόρυφο. Η εκλογική διαδικασία θα ξεκινήσει στις 25 Φλεβάρη και θα συνεχιστεί την επόμενη της Καθαράς Δευτέρας, στις 27 Φλεβάρη, ενώ ο δεύτερος γύρος θα διεξαχθεί μετά από μια βδομάδα στις 3 και 4 Μάρτη. Δεκατέσσερις συνδυασμοί θα κονταροχτυπηθούν για την προεδρία του συλλόγου και για 24 θέσεις στο ΔΣ του ΔΣΑ.

Οι δικηγόροι αναζητούν σ' αυτές τις εκλογές τη χαμένη αξιοπιστία του συλλόγου τους και ένα προεδρείο που να ασχοληθεί για τα προβλήματα του κλάδου τους, και όχι προέδρους που θα βλέπουν το ΔΣΑ ως εφαλτήριο για την πραγματοποίηση πολιτικών φιλοδοξιών. Παράλληλα, είναι παραδεκτή από όλους η απουσία του ΔΣΑ τα τελευταία χρόνια από όλους τους κοινωνικούς χώρους, αλλά και από οποιαδήποτε ουσιαστική παρέμβαση για την επίλυση των προβλημάτων των δικηγόρων.

Η "Δικηγορική Αγωνιστική Κίνηση" (ΔΑΚ), με επικεφαλής και υποψήφιο πρόεδρο τον Βασίλη Δημόπουλο,εκπροσωπεί τη νέα γενιά των δικηγόρων, τους μαχόμενους δικηγόρους και εκείνους με μικρά και μεσαία εισοδήματα. Η παράταξη αυτή δεν έχει καμιά σχέση με τους μεγαλοδικηγόρους και τα συμφέροντα των μεγαλογραφείων. Από μεγάλη μάζα των δικηγόρων και ανεξάρτητα από πολιτική τοποθέτηση αναγνωρίζεται ότι είναι η παράταξη που θα αγωνιστεί για τα προβλήματα του δικηγορικού κόσμου.

Χτες η ΔΑΚ συναντήθηκε με τη νέα γενιά και τους μαχόμενους δικηγόρους σε συνεστίαση που διοργάνωσε η παράταξη. Στην ταβέρνα "Φοίνικες" συγκεντρώθηκαν πολλοί δικηγόροι, όπου εξέφρασαν την εμπιστοσύνη στο συνδυασμό και τη βεβαίωση ότι στις προσεχείς εκλογές θα αλλάξει ο συσχετισμός δυνάμεων στο ΔΣΑ, όπου θα δυναμώσουν εκείνες οι δυνάμεις που θα αγωνιστούν για τη μαχόμενη δικηγορία.

Οι άλλοι υποψήφιοι

Το ΠΑΣΟΚ μετά από πολλές διαβουλεύσεις και με βαριά καρδιά οδηγήθηκε στην επιλογή του Κ. Νταϊλιάνα, με το συνδυασμό "Ανανέωση", αφού η υποψηφιότητα του Π. Κορκόβελου τελικά δεν πέρασε, ενώ ο πρώην γενικός γραμματέας του υπουργείου Δικαιοσύνης, Γ. Παπαδογιαννάκης, δε δέχτηκε να τεθεί επικεφαλής συνδυασμού του κυβερνώντος κόμματος.

Στη ΝΔ το επίσημο χρίσμα πήρε ο Σ. Πολύδωρας, αλλά στο χώρο αυτό παρουσιάστηκε μεγάλη πολυδιάσπαση. Ο πρώην πρόεδρος του ΔΣΑ, Σ. Πολύδωρας, είναι επικεφαλής του συνδυασμού "Δικηγορική Πρωτοπορία". Στον ίδιο χώρο, αλλά ως ανεξάρτητοι κατεβαίνουν: ο Δ. Παξινός - "Δικηγορική Παρουσία", ο Θ. Βασιλάκης - "Δικηγορική Αμυνα", ο Τ. Κεφαλέας - "Δικηγόροι της Αθήνας".

Από το "ΣΥΝ" υποψήφιος πρόεδρος κατεβαίνει ο Α. Ρουπακιώτης με το συνδυασμό "Ενωτική Κίνηση Δικηγόρων".

Ο χώρος των οικολόγων θα εκπροσωπηθεί από δύο συνδυασμούς, την "Εναλλακτική Παρέμβαση Δικηγόρων Αθήνας" και τους "Δικηγόρους Οικολόγους", χωρίς όμως να υπάρχουν υποψήφιοι για την προεδρία του ΔΣΑ.

Ο συνδυασμός "Δικηγορική Αναβάθμιση" εκπροσωπεί ως επί το πλείστον την Πολιτική Ανοιξη. Εκπρόσωπος της παράταξης είναι ο Δ. Παπατσώρης, χωρίς υποψήφιο πρόεδρο.

Η "Αδέσμευτη Κίνηση Δικηγόρων Αθήνας" με υποψήφιο πρόεδρο τον Δ. Κρέστο εκπροσωπεί τον ακροδεξιό χώρο.

Ως ανεξάρτητοι κατεβαίνουν οι συνδυασμοί "Ελεύθερη Αγωνιστική Κίνηση Δικηγόρων" με υποψήφιο πρόεδρο τον Ε. Κουρή, η "Πρωτοβουλία για το μέλλον" - Κ. Γεωργόπουλος και οι "Δικηγόροι σε κίνηση - Κίνηση νέων δικηγόρων", χωρίς υποψήφιο.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ