Σάββατο 17 Φλεβάρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Αποκριάτικο ξεφάντωμα

Οι Απόκριες είναι μασκαράτες, παρλάτες, ζωντάνια, μουσική, χορός, κρασί, παραδοσιακό γλέντι και φυσικά ξεφάντωμα. Αυτό φαίνεται να το γνωρίζουν καλά αρκετοί δήμοι της Αττικής, οι οποίοι καλούν τους κατοίκους να συμμετάσχουν στις εορταστικές εκδηλώσεις που διοργανώνουν με πολύ κέφι τα τελευταία χρόνια.

Στο Μαρούσι το 5ο Αποκριάτικο Ξεφάντωμα σημειώνει ήδη μεγάλη επιτυχία. Το πρόγραμμα των καρναβαλικών εκδηλώσεων Αμαρουσίου, που ξεκίνησε την Παρασκευή 2 Φλεβάρη, ολοκληρώνεται αύριο με μια μαραθώνια εκδήλωση 14 ωρών, η οποία απευθύνεται σε όλους. Από τις 10.30 το πρωί μικροί μεταμφιεσμένοι ποδηλάτες, θα ξεχυθούν στις πλατείες και στους δρόμους της πόλης παίζοντας και διασκεδάζοντας πάνω στο γνωστό παραμύθι του "Κοντορεβυθούλη". Στις 2.30 θα αρχίσει η παρέλαση μεταμφιεσμένων πεζοπόρων τμημάτων και αρμάτων, ενώ μετά τις 4 τ' απόγευμα θα ξεκινήσει το πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα στην πλατεία Εθνικής Αντιστάσεως.

Στο Κερατσίνι στις 3 μμ την Κυριακή, παραδοσιακό γαϊτανάκι, αναβίωση ελληνικών αποκριάτικων εθίμων, ενώ ιδιαίτερη μνεία χρειάζεται το άρμα που αφιερώνεται στο γνωστό πια σε όλους πρόβλημα, της "ΔΕΗ στο Κερατσίνι".

Στους Αγίους Αναργύρους θα γίνει διαγωνισμός στην κεντρική πλατεία της πόλης για την πιο πρωτότυπη αποκριάτικη φορεσιά. Μουσική τζαζ αλλά και παραδοσιακά συγκροτήματα θα "ντύνουν" μουσικά τις εκδηλώσεις ενώ η γιορτή θα κλείσει με πυροτεχνήματα και βεγγαλικά.

Στο Καματερό την Κυριακή θα ξεκινήσει, στις 3 μμ, μεγάλη παρέλαση αρμάτων κατά μήκος της λεωφόρου Φυλής, ενώ στο Δήμο Ζωγράφου θα γίνει μεγάλη αποκριάτικη γιορτή στην πλατεία Γαρδένια, με μουσική, χορό και θεατρικά δρώμενα. Οσο για το Ψυχικό, σε μια ανοιχτή εκδήλωση χαράς και επικοινωνίας που διοργανώνει στη Β Πλατεία ο δήμος και το Πολιτιστικό Κέντρο, θα υπάρχουν από το πρωί της Κυριακής μεζέδες, κρασί, εκπλήξεις για μικρούς αλλά και μεγάλους.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ