Σάββατο 17 Φλεβάρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
60Ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ - ΛΥΚΕΙΟ ΚΥΨΕΛΗΣ
Κτίριο - "παγίδα" για τους μαθητές

Ερώτηση των βουλευτών του ΚΚΕ Ορ. Κολοζώφ και Γερ. Αραβανή προς τους υπουργούς Παιδείας και Εσωτερικών

Στο παλιό Δημόσιο Νοσοκομείο της Αεροπορίας στην Κυψέλη στεγάζονται και λειτουργούν με διπλή βάρδια το 60ό Γυμνάσιο και το 60ό Λύκειο, με 1.000 περίπου μαθητές. Το κτίριο αυτό, με χρονολογία ανέγερσης το 1920, χαρακτηρίζεται εντελώς ακατάλληλο, δεν πληροί σε καμιά περίπτωση τις προδιαγραφές σχολείου και δημιουργεί πολλαπλούς κινδύνους για τη σωματική ακεραιότητα των μαθητών, καθηγητών και του υπόλοιπου προσωπικού.

Τα σοβαρά αυτά προβλήματα, που αντιμετωπίζουν οι μαθητές των δύο αυτών σχολείων, καταγγέλλουν οι βουλευτές του ΚΚΕ Ορ. Κολοζώφ και Γερ. Αραβανής,οι οποίοι με ερώτησή τους, που κατέθεσαν στη Βουλή, ζητούν από τους υπουργούς Παιδείας και Εσωτερικών να δοθεί άμεση λύση στα προβλήματα και ρωτούν για ποιο λόγο συνεχίζουν να λειτουργούν αυτά τα δύο σχολεία κάτω από απαράδεκτες συνθήκες. Παράλληλα, τους ρωτούν αν υπάρχει στον προγραμματισμό του ΟΣΚ η άμεση μετεγκατάσταση του 60ού Γυμνασίου και 60ού Λυκείου Αθηνών και αν ναι, πού προορίζεται να λειτουργήσουν και πότε θα γίνει η μετεγκατάστασή τους.

Χαρακτηριστικά, για την κατάσταση που επικρατεί, οι δύο βουλευτές αναφέρουν: "Εχουν σημειωθεί απαράδεκτα περιστατικά, όπως σοβάδες και νερά να πέφτουν στα κεφάλια των μαθητών, ενώ στις φθαρμένες σκάλες του σχολείου έχει τραυματιστεί σοβαρά και ένας καθηγητής. Επιπλέον τα εργαστήρια χημείας βρίσκονται στο υπόγειο, δίπλα ακριβώς από τις εγκαταστάσεις καλοριφέρ, πράγμα που εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους. Οι πολιτιστικές εκδηλώσεις, αλλά και η γυμναστική, ακόμα και κατά τη διάρκεια του χειμώνα, πραγματοποιούνται στην είσοδο του σχολείου".

Τέλος, θα πρέπει να σημειωθεί ότι η Ενωση Γονέων και Κηδεμόνων έχει ήδη ζητήσει τη μετεγκατάσταση των δύο αυτών σχολείων, χωρίς όμως μέχρι σήμερα να έχει γίνει καμιά ενέργεια προς αυτή την κατεύθυνση από τις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ