Σάββατο 17 Φλεβάρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Αχτίδες γλυπτικής

Δουλιά των πέντε τελευταίων χρόνων παρουσιάζει ο γλύπτης και καθηγητής της ΑΣΚΤ Θόδωρος Παπαγιάννης, από τις 29 Φλεβάρη στην αίθουσα "Σκουφά" (Σκουφά 4). Πρόκειται για έργα δουλεμένα σε ξύλο και μέταλλο υπερφυσικού μεγέθους, αλλά και δημιουργίες σε τερακότα. Πρόκειται για τοτεμικές και χοϊκές παρουσίες, μορφές υπερβατικές.

Οπως χαρακτηριστικά σημειώνει στον κατάλογο η Α. Σχινά: "Εχοντας αφομοιώσει ο γλύπτης αυτός το πνεύμα και όχι το γράμμα της αρχαιότητας, καθώς και της βυζαντινής, μεταβυζαντινής και λαϊκής έκφρασης, κατόρθωσε να συγκεράσει σ' αυτή τη μακροχρόνια παράδοση σύγχρονες αντιλήψεις και νοοτροπίες, ιδιώματα και συμπεριφορές ως προς τη διαμεταχείριση του υλικού του. Ο Θ. Παπαγιάννης γνωρίζει όσο ελάχιστοι τις ποιότητες κι αυθεντικότητες του υλικού του, το οποίο κάθε φορά εμψυχώνει μοναδικά, δημιουργώντας χρυσές τομές ανάμεσα στη φύση και την αποπνευμάτωσή του". Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 19 του Μάρτη.

  • Συνεχίζεται με επιτυχία στην "γκαλερί της Ερσης" (Κλεομένους 4), η έκθεση έργων γλυπτικής του Γιάννη Κλινάκη.Γλύπτης που έχει για αφετηρία μορφές του φυσικού κόσμου και παράλληλα την ανθρώπινη μορφή, ο Γ. Κλινάκης, παρουσιάζει αντιπροσωπευτικές δημιουργίες από τη μακρόχρονη εικαστική του διαδρομή. Πρόκειται για έργα δουλεμένα σε διάφορα υλικά, τα οποία δεν αφήνουν καμία αμφιβολία για την έκταση των αναζητήσεών του και την ικανότητά του στην αξιοποίηση της ίδιας της υφής των υλικών του. Διαπιστώνεται η επίδραση των δασκάλων του, όπως του Μεμά Καλογεράτου και περισσότερο του Χρήστου Καπράλου,αλλά και η πορεία του προς ένα προσωπικό μορφοπλαστικό ιδίωμα. Τα έργα του διακρίνονται για την αμεσότητα και την εκφραστική τους δύναμη. Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 3 του Μάρτη.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ