Σάββατο 17 Φλεβάρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ
Συμβάσεις για μελέτες εφτά έργων

Υπογράφηκαν χτες οι συμβάσεις ανάθεσης μελετών 7 έργων στη Θεσσαλονίκη, ενόψει της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας το 1997. Οι συμβάσεις υπογράφηκαν από τον πρόεδρο του Οργανισμού Πολιτιστικής Πρωτεύουσας Θεσσαλονίκη '97, Κ. Κοσμόπουλο, και εκπροσώπους γραφείων μελετών.

Συγκεκριμένα, ανατέθηκαν οι μελέτες: Για το Επταπύργιο προϋπολογισμού 1,2 δισ. δραχμών που αφορά τη διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου με στόχο τη δημιουργία ενός πάρκου πολιτισμού. Για την ανακαίνιση της Αίθουσας Τελετών του ΑΠΘ, προϋπολογισμού 400 εκατ. δραχμών. Για τον εκσυγχρονισμό του Θεάτρου Δάσους, προϋπολογισμού 770 εκατ. που αφορά εργασίες αύξησης της χωρητικότητάς του και ανάπλασης του περιβάλλοντος χώρου. Για μουσείο Κινηματογράφου και Φωτογραφίας, προϋπολογισμού 190 εκατ. Το έργο αφορά τη μετατροπή, επανάχρηση και αξιοποίηση του βιοτεχνικού κτιρίου στην περιοχή του ΜΥΛΟΥ.

Επίσης, ανατέθηκαν οι μελέτες για τη διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου του Αλκαζάρ και της Πλατείας Δημαρχείου, προϋπολογισμού 250 εκατ. και για την ανάπλαση του Ιστορικού Εμπορικού Κέντρου (αγορά Βλάλη, αγορά Βατικιώτη, πεζοδρόμηση και διαμόρφωση της οδού Αριστοτέλους) προϋπολογισμού 1,2 δισ. δραχμών.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ