Σάββατο 17 Φλεβάρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Ας δεσμευτεί ο Στ. Τζουμάκας

Να βγουν ξανά στους δρόμους του αγώνα αναγκάζονται οι αγρότες - μεθαύριο Δευτέρα ξεκινούν νέες κινητοποιήσεις στη Θεσσαλία, στην Αιτωλοακαρνανία, στην Ηλεία και στην Κεντρική Μακεδονία - αφού η κυβέρνηση δεν ικανοποιεί κανένα από τα δίκαια αιτήματά τους, που προβλήθηκαν στη διάρκεια του περσινού αγροτικού ξεσηκωμού.

Οι υποσχέσεις του υπουργού Γεωργίας, Στ. Τζουμάκα, ότι μέσα στο Μάρτη θ' ανακοινώσει κάποια μέτρα, δεν πείθουν τους αγρότες, που "χόρτασαν" με ανεκπλήρωτες υποσχέσεις.

Με την αγωνιστική παρέμβασή της η αγροτιά καλεί την κυβέρνηση να μην εφαρμόσει τ' αντιαγροτικά μέτρα που λαμβάνονται στις Βρυξέλλες. Ας δεσμευτεί, λοιπόν, ο υπουργός Γεωργίας ότι δε θα εφαρμοστούν οι κανονισμοί της ΕΕ για τα ελληνικά γεωργικά και κτηνοτροφικά προϊόντα κι ότι θα εφαρμοστεί εθνική πολιτική για τη σωτηρία της αγροτικής παραγωγής και την προστασία του αγροτικού εισοδήματος και ο αγροτοκτηνοτροφικός κόσμος δε θα έχει καμιά όρεξη να ξημεροβραδιάζεται στους δρόμους.

Οι αγρότες, επειδή γνωρίζουν ότι η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ - όπως κι εκείνες της ΝΔ - δε θέλει να "δυσαρεστήσει" τ' αφεντικά της ΕΕ, ξαναβγαίνουν στους δρόμους, για να στείλουν οι ίδιοι το μήνυμα αντίστασης κι απειθαρχίας στις Βρυξέλλες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ