Σάββατο 17 Φλεβάρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Τούνελ χωρίς τέρμα

"Ατύχησε" ο επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ, Κ. Μητσοτάκης, στην προχτεσινή δήλωσή του, με την οποία υποστήριξε ότι "η Ελλάς οφείλει να καταστήσει σαφές ότι από τη στιγμή που η Τουρκία ανακινεί θέμα βραχονησίδων, ο μόνος δυνατός τρόπος επίλυσής του είναι η παραπομπή του στη Χάγη". Με άλλα λόγια, ο πρώην πρωθυπουργός συντάσσεται με την κυρίαρχη λογική της υποτέλειας, που ανταποκρίνεται πλήρως με τις επιδιώξεις των ΗΠΑ, αφού κυριαρχικά μας δικαιώματα τα θέτει σε διαπραγμάτευση.

Οπως "ατύχησε" και στο συσχετισμό του θέματος της υφαλοκρηπίδας με τις βραχονησίδες, αφού πρόκειται για εντελώς διαφορετικά θέματα.

"Ατύχησε" όμως και στη διαπίστωση ότι αν η Ελλάδα έχει τη θέση για παραπομπή του θέματος στη Χάγη, "κανείς από τους συμμάχους δε θα τολμήσει να μας προτείνει ως λύση για ένα θέμα που αφορά αμφισβήτηση συνθηκών και των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων, τις διμερείς διαπραγματεύσεις". Οι αυταπάτες του ήδη έχουν κουρελιαστεί με τις τελευταίες δηλώσεις των ΗΠΑ και των Αγγλων.

Και ας μην ισχυριστεί, ο Κ. Μητσοτάκης, ότι δικαιώθηκε από την τελευταία "υπόδειξη" των ΗΠΑ για διμερή διαπραγμάτευση. Οποιος βαδίζει μόνιμα και φορώντας παρωπίδες στο τούνελ που χαράζει η λογική του "διαίρει και βασίλευε", νομίζει πολλές φορές ότι είδε την έξοδο, αλλά στην πραγματικότητα βρίσκεται εκεί απ' όπου ξεκίνησε και μάλιστα μερικά επίπεδα πιο κάτω...


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ