Σάββατο 17 Φλεβάρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Λύση, η εξυγίανση του κυκλώματος φαρμάκου

Ριζικά αντίθετη με τα μέτρα που εξήγγειλε η κυβέρνηση για τη δήθεν μείωση του κόστους φαρμακοθεραπείας, τάσσεται η διοίκηση του Συλλόγου Βοηθών Φαρμακείων και Φαρμακοϋπαλλήλων Αττικής. Σε επιστολή της προς τις ηγεσίες των υπουργείων Εμπορίου, Υγείας - Πρόνοιας, Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, επισημαίνει πως παρόμοια μέτρα έχουν εφαρμοστεί κατ' επανάληψη στο παρελθόν και αποδείχτηκαν αναποτελεσματικά.

Ο Σύλλογος καταγγέλλει την κυβέρνηση πως δεν επιδιώκει εξυγίανση στο κύκλωμα του φαρμάκου, αφήνει να διαιωνίζονται οι παρασκηνιακές συναλλαγές σε βάρος του λαού και των ασφαλιστικών Ταμείων, ενώ με την πολιτική της βοηθάει στην αποβιομηχάνιση της χώρας σε όφελος των πολυεθνικών. "Από το 1982 έχετε μαζέψει στα συρτάρια σας εκατοντάδες εκθέσεις, θέσεις, προτάσεις, έρευνες, που θα μπορούσαν αν εφαρμόζονταν να φέρουν το ποθητό αποτέλεσμα", αναφέρει.

Ο Σύλλογος ζητεί από την κυβέρνηση να λάβει μέτρα για την εξασφάλιση σωστής φαρμακευτικής περίθαλψης, την προστασία των ασφαλιστικών Ταμείων και τη διασφάλιση της εργασίας των βοηθών φαρμακείων και φαρμακοϋπαλλήλων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ